Samsun’da jandarma ekipleri bir evden eşya çalan zanlıları evde bıraktıkları çamurlu ayakkabı izinden yola çıkarak yakaladı.
Olay, Canik ilçesinin Kızıloğlak Mahallesi’nde dün meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ayhan G.’ye ait evden 2 adet benzinli ağaç kesme motoru, 12 kiloluk dolu tüpgaz, 1 adet elektrikli şofben, 1 adet boya makinesi, 20 metre ip ve 1 adet eşek semerini çalındı. Ev sahibi olayı jandarmaya haber verdi.
Canik İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, evdeki yatak ve masa üzerinde çamurlu ayakkabı izinden yola çıkarak mahallede soruşturma başlattı. Yapılan araştırmada ayakkabının 14 yaşındaki G.K.’ye ait olduğu ve G.K.’nin de hırsızlık olayını amcası B.K.(30) ile birlikte gerçekleştirdiği tespit edildi. Amca-yeğenin evden çalınan malzemeleri otomobile yükleyip ıssız bir yerdeki menfeze sakladıkları ortaya çıktı. B.K. de jandarma tarafından gözaltına alındı. Jandarma ekipleri, çalıntı malları saklandığı menfezde ele geçirerek sahibine teslim etti.
Gözaltına alınan B.K., bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edilirken, ailesine teslim edilen G.K. ise babası tarafından çocuk savcısına ifade vermek üzere adliyeye getirildi.