Samsun’da bir kişi gece sokakta gezerken kedi ve köpeklerden korktuğu için bindiği aracı çalıp terk edince polisin takibi sonucu yakalandı.
Olay, İlkadım ilçesinin Hançerli Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, saat 01.30 sıralarında bir fırına ait park halindeki kapalı kasa kamyonet çalındı. Fırının sahibi kamyoneti bir kişinin sürdüğünü görünce araç ile peşine düşüp durdurmak istedi. Ancak yakalanacağını anlayan hırsız, aracı terk edip kaçtı. Olay, polise haber verildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri iş yerlerinin güvenlik kameralarından da yola çıkarak yaptıkları araştırma sonucu kamyoneti 38 yaşındaki B.K.’nin çaldığını tespit etti. Hırsızlık suçundan da daha önceden suç kaydı olduğu öğrenilen B.K.’nin çaldığı araç ile 4 saat gezdiği ortaya çıktı.
Polisteki sorgusu tamamlanan B.K., bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Savcı tarafından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen B.K., mahkemede verdiği ifadede, "Gece gezerken sokakta gördüğü kedi ve köpeklerden korkup aracı bindim" dedi.
B.K., mahkemece "hırsızlık" suçundan tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.