Samsun’da Kurban Bayramı namazı sonrası tabancayla havaya rastgele ateş açılması sonucu seyir halindeki otomobile kurşun isabet etti.
Olay, İlkadım ilçesi Rasathane Mahallesi Ağabali Köprüsü üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kurban Bayramı namazı sonrası kimliği belirsiz kişiler tarafından tabancayla hava ateş açıldı. Polisin daha önce uyarı ve tedbirlerine rağmen magandaların açtığı ateş sonucu havadan düşen kör kurşun Mustafa Aksoy (30) idaresindeki 55 DM 605 plakalı otomobilin şoför kapısının üst kısmına isabet etti.
Patlama sesi duyduğunu belirten Mustafa Aksoy, "Bayram namazı sonrası kurbanlıkların yanına gidiyordum. Seyir halindeyken bir patlama sesi duydum. Yol kenarındaki demirlere bir şey isabet etti zannettim. Daha sonra sesin aracımdan geldiğini şüphelenerek durup kontrol ettiğimde kurşun izini fark ettim. Sesin geldiği yere geldiğimde ise yerde tabancadan çıkan kurşunu bulup polise haber verdim. Buradan silah atanlara sesleniyorum, bayramı kana bulamasınlar. Bugün aracıma isabet etti mala zarar geldi. Yarın Allah korusun cana da gelebilirdi" dedi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri araçta incelemede bulundu. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.
Öte yandan, aynı dakikalarda Derebahçe Mahallesi’nde Mustafa Özüpak’a ait park halindeki 55 UD 787 plakalı otomobilin arka camına kurşun isabet etmesi sonucu kırıldığı ve Kılıçdede Mahallesi’nde bir iş merkezinde görevli bekçinin yerde bulduğu mermi çekirdeğini polise teslim ettiği öğrenildi.