Samsun’da bir oto yıkama iş yerinde meydana gelen silahla kavgada bir kişinin kazara vurulmasıyla ilgili tutuklanan şahıs toplam 19 yıl 3 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi Barış Bulvarı üzerinde bulunan bir oto yıkama iş yerinde 17 Eylül 2014 tarihinde meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, oto yıkama iş yeri sahibi Dursun Ali A.(53) ile Özgür K.(33) ve Soner B.(28) arasında çıkan kavgada Dursun Ali A.’nın boğuşma sırasında tabancasını ateşlemesi sonucu kazara olay yerinden geçen Adem Eren (38) vurularak hayatını kaybetmişti.
Olayda kendisi de kolundan vurularak yaralanan ve tutuklanan Dursun Ali A. ve oğlu Zekai A.(29) ile Özgür K. ve Soner B.’nin Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaları sona erdi. Bugün görülen davanın son duruşmasında Dursun Ali A., kendini savunarak, "Benim bir suçum yok. Dükkanıma baskın yaptılar. Çocuğuma tornavida ile saldırdılar. Kendimizi savunduk. Suçlamaları kabul etmiyorum. Dükkanıma baskın verdiler. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi.
Dursun Ali A.’nın oğlu Zekia A. ise işitme engelli olduğu için duruşmada işitme engelli tercüman aracılığıyla ifade verdi. Zekai A., beraatini istediğini söyledi.
Kavgaya karışan Soner B., "Benim bu olayla ilgim yokken olayın içine düştüm. İnsanlık yapayım dedim. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.
Özgür K. ise, "Suçsuzum, beraatimi istiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum" şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti tutuklu sanık Dursun Ali A.’yı Adem Eren’i öldürmek suçundan 16 yıl 8 ay, Soner’i tehditten 1 yıl 4 ay 20 gün ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da 1 yıl 3 ay hapis, 500 lirada adli para cezası olmak üzere toplam 19 yıl 3 ay 20 gün hapis, 500 lira da adli para cezasına çarptırdı.
Zekai A., önce 2 bin lira para cezasına çarptırılırken, bu cezası hükmün açıklanmasına yer olmadığına karar verilerek 5 yıl süreyle suç işlememek kaydı ile ertelendi.
Soner B., 3 ay 10 gün, Özgür K. ise 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.