Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yük ve yolcu taşıyan büyük araçlara “kar lastiği” uygulaması yaptı.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Aralık - 28 Şubat tarihleri arasında şehir dışı yolculuk yapacak araçların ‘kar lastiği takma zorunluluğu’ uygulamasına geçilmesi nedeniyle bugün itibariyle kontrollerine başladı. Ekipler, ilk uygulama yeri olarak İlkadım ilçesinde bulunan Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali çevresini seçti. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehirlerarası yolcu otobüslerini ve şehirlerarası yük taşımacılığı yapan ticari araçları durdurarak, lastik kontrolünde bulundu. Kış lastiği takmayan ya da lastik derinliği 1.6mm’den küçük olan araçların işletenlerine 655 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 28. maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinin bakanlığa verdiği yetki çerçevesinde 571 Türk Lirası tutarında, idari para cezası karar tutanağı düzendi.
“KURALLARA UYMAYAN SÜRÜCÜLERE 571 LİRA PARA VE TRAFİKTEN MEN CEZASI VERİYORUZ”
Uygulama hakkında bilgiler veren Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Komiser Yardımcısı Macit Kaya, “Şu anda kış lastiği uygulamasına başladık. Şehirlerarasında yolcu taşımacılığı yapan otobüsler ve yük taşıyan kamyonlar üzerinde kışlık lastik denetimi uygulaması yapıyoruz. Bununla alakalı olarak kurallara uymayan sürücülere 571 lira para cezası ve trafikten men cezası verdik. Kış lastikleri olup da eskiyen, 1.6mm’nin altında olan araçları da trafikten men ediyoruz. ‘1 Aralık - 1 Mart’ tarihleri arasında Samsun’da kış lastiği uygulamasının geçildiği tarihler. Uygulamamızda ilk olarak lastiklerin amblemlerine bakıyoruz. ‘M+S’ amblemi, lastiklerin kışlık olduğunu gösteriyor. Ya da lastiklerde kar logoları oluyor. ‘Kumpas’ adı verilen aletler ile lastiklerin iç derinliklerini ölçerek uygulamalarımızı yapıyoruz. Kurallara uymayan sürücülere gerekli cezaları veriyoruz” dedi.
Şoförler de yapılan uygulamalardan dolayı memnun olduklarını dile getirirken, uygulama 1 Mart tarihine kadar şehrin değişik noktalarında yapılacak.