Samsun’da, kendisine tabancayla ateş etmek isteyen genci tabancayla öldürmek suçundan yargılandığı mahkeme tarafından 7 yıl önce meşru müdafaa kapsamında beraatına karar verilen genç, Yargıtay Ceza Dairesi’nin kararı bozup 7 yıl sonra yeniden yargılanması üzerine bu kez adam öldürmek suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Çiftlik Mahallesi Hakkıbey Sokak’ta 9 yıl önce meydana geldi. Aralarında husumet bulunan ve kendisine tabancayla ateş etmek isteyen 17 yaşındaki Abdullah Cüre’yi tabancayla yüzünden vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Bayram S. (29) 7 yıl önce yargılandığı Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde TCK’nin 25. maddesi gereğince meşru müdafaa sınırları içinde olduğuna kanaat getiren mahkeme heyeti tarafından "adam öldürme suçundan" beraatına, “ruhsatsız silah” suçundan ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu hali göz önünde bulundurulan Bayram S., tahliye edildi.
Yargıtay Ceza Dairesi yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu ve Bayram S.’nin "kasten adam öldürmek" suçundan yeniden yargılanıp cezalandırılmasını talep etti. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın son duruşmasında bir başka suçtan hükümlü bulunduğu için cezaevinde bulunan Bayram S., duruşmaya SEGBİS sistemi bulunduğu cezaevinden görüntülü olarak katıldı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Bayram S., "Altını çizmek istiyorum. Ben ona öldürmek için ateş etmedim. Bana tabancayla ateş ettiği için geriye dönerek ateş ettim. Merminin ona doğru gittiğini bilmiyorum. Daha sonra kaçtım. Hedef olarak ateş etmedim. Öldürmek kastım olsaydı bana silah çekmeden önce ateş eder ona fırsat vermezdim. Mermi yüzüne gelmiş. Keskin nişancı bile olsam yüzüne isabet ettiremezdim. Allah kimseye acı yaşatmasın. Rahmetliyi kullandılar. Bu şahıs 7-8 kişiyi vurmuş. Ben de kendisinden korktum. Kasten öldürmek niyetim yoktu. Beraatımı istiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti Bayram S.’yi "adam öldürmek" suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırarak, bu suçtan da tutuklanmasına karar verdi.