Samsun’da refüjdeki bankete çarpıp ağacı parçaladıktan sonra yaklaşık 100 metre takla atan otomobilden yola savrulan 1 kişi öldü, 3 kişi ağır yaralandı.
Kaza, Samsun’un Canik ilçesi Derbent mevkisi Atatürk Bulvarı üzerinde gece saat 00.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sürücüsü tespit edilemeyen 34 UL 4966 plakalı otomobil, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu refüjdeki bankete çarpıp daha sonra çarptığı ağacı parçalayarak 100 metre takla atıp ters döndü. Kazada takla atan otomobilin içinde bulunan Sedat Sarıçam (30), Ahmet Köse (24), Kamil Özdemir (34) ve amcasının oğlu Deniz Özdemir (30) karayoluna savruldular. Sedat Sarıçam olay yerinde hayatını kaybederken, Ahmet Köse, Kamil Özdemir ve Deniz Özdemir de ağır yaralandılar. 112 Acil Servis ekipleri Kamil Özdemir ve Deniz Özdemir’i ambulanslarla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Ahmet Köse’yi ise özel bir hastaneye kaldırdı. Yoğun bakım servisinde yer olmadığı için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan Kamil Özdemir Bafra Devlet Hastanesi’ne, ameliyata alınan Deniz Özdemir ise Gazi Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Kaza yapan otomobilin İstanbul’da taksicilik yapan Ahmet Köse’ye ait olduğu ve Köse’nin 2 gün önce gezmek için İstanbul’dan Samsun’a geldiği, Kamil Özdemir’in TIR sürücüsü olduğu, Deniz Özdemir ise Samsun’da kafeterya işlettiği öğrenildi.
Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.