Samsun’da 4 katlı bir binanın çatısı yaklaşık 70 metre uçtu. Çatı bir binanın üzerine ve iş yerinin önüne düşerken, ölen ya da yaralanan olmadı.
Olay, Canik ilçesinin Hasköy Mahallesi Cengiz Topal Caddesi Hasköy Meydanı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, şiddetli rüzgar yüzünden Ali Ç.’ye ait 4 katlı evin çatısı yaklaşık 70 metre uçurarak bir evin üzerinden ve caddeyi aşıp Ercüment Yörük’e ait altında hırdavatçı dükkanı bulunan 2 katlı evin çatısına düştü. Çatının kırılan bir kısmı da cadde kenarındaki hırdavatçı dükkanının önüne düştü.
Halk pazarının kurulu bulunduğu caddede ve hırdavatçı dükkanının önünde kimsenin bulunmaması muhtemel bir faciayı önledi. Çatının parçaları ayrıca park halindeki 55 EC 993 plakalı otomobilin ön camını ve 55 LL 326 plakalı minibüsün ön sağ farını kırdı.
Evinin ve iş yerinin üzerine çatı uçan Ercüment Yörük, bir gürültü duyduğunu ve çatının bir anda büyük bir gürültü ile evlerinin üzerine düştüğünü söyledi. Pazarcı Fatih Yaşar ise çatının pazar yerinin ters istikametine uçmasının pazarda bulunanları ölümden kurtardığını ileri sürdü.
Polis cadde üzerinde muhtemel bir faciaya sebep olunmaması için güvenlik şeridi ile yolu araç ve yaya trafiğine kapatırken, sac ve profilden oluşan çatı ise vinç yardımıyla evin üzerinden yola düşürüldü ve daha sonra yoldan da kaldırıldı.