Samsun’da araçlarına akaryakıt aldıktan sonra parasını vermeyen ve parayı isteyince kendisine küfür eden iki şahsı tabancayla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan genç, 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, İlkadım ilçesi Ataköy Mahallesi’nde yaklaşık 5 ay önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, park halindeki otomobilin içinde oturan M.D. (37) ile M.Ç. (29), akaryakıt istasyonuna gidip 190 liralık yakıt aldıktan sonra ücret ödemeden ayrıldılar. İş yeri çalışanları, olayı akaryakıt istasyonu sahibi 24 yaşındaki B.A.’ya haber verdiler. İş yerine gelen B.A., 155 Polis İmdat Servisi’ne ihbarda bulunup yardım istedi. B.A., daha sonra İlyasköy Polis Merkezi’ne gidip şikayetçi olmak istedi. Polis merkezindeki görevli iş yerinin güvenlik kamerası kayıtları ile gelmesini isteyince yeniden akaryakıt istasyonuna giden B.A., çalışanlardan akaryakıt alıp para vermeyen aracın yakın bir yerde park halinde olduğunu öğrendi. Söz konusu aracı bulan B.A., içindekilerden aldıkları akaryakıtın parasını vermelerini istedi. Ancak alkollü oldukları ileri sürülen otomobilde bulunanlar, B.A.’ya küfürler edip hakaret ettiler. Hakaretlerini sürdüren M.D. elini aracın torpidosuna doğru uzatınca silahla kendisine ateş edileceğini zanneden B.A., tabancayla ateş açarak M.D. ile M.Ç.’yi yaraladı.
Olaydan sonra tutuklanan B.A.’nın Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yargılanmasına başlandı. B.A., suçunu itiraf ederek, "Babamla beraber akaryakıt istasyonu işletiyoruz. Otomobil ile gelen şahıslar 190 liralık akaryakıt alıp kredi kartı ile ödeme yapacaklarını söyleyip araçları ile kaçmışlar. Pompacı durumu bize bildirdi. Ben de 155 Polis İmdat telefonuna ihbarda bulundum. İlyasköy Polis Merkezi’ne de müracaat etmeye gittim. Ancak polis merkezine akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası kayıtları ile gelmemi söylediler. İstasyona gittim. Bu sırada pompacı söz konusu aracın ileride bir yerde olduğunu söyledi. Ben de para istemek için aracın yanına gittim. Aldıkları akaryakıtın parasını istedim. Yaralılardan biri bana küfür edip elini torpidoya doğru uzattı. Silah alıp beni vuracak zannederek silahımı ateşledim. Öldürmek kastım yoktur. Öldürmek isteseydim öldürürdüm. Olayın böyle olmasını istemezdim. Pişmanım" dedi.
B.A.’nın avukatı Giray Güneş ise, müvekkilinin daha önce sabıkasının bulunmadığını ve topluma kazandırılması gerektiğini belirterek, "Ateş etmesi doğru değil. Biz de bunun farkındayız. Ancak kendisine haksız yere küfürler ediliyor ve bu sırada M.D. elini torpidoya doğru uzattığında korku ve panik içinde ateş etmek zorunda kalıyor. Bu olay öncesi 155 Polis İmdat telefonuna kendi ihbarda bulunuyor. Polis karakoluna başvurmak için gidiyor. Küfür edip elini torpidoya uzatmasaydı bu olaylar olmayacaktı. Müvekkilimin cezaevinde bırakılması toplumun lehine değildir. Dosyada şikayetçi yoktur. Müvekkilim bu olayı isteyerek gerçekleştirmemiştir. Daha fazla tutuklu kalması mağduriyetine sebep olmaktır" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, B.A.’yı, M.D.’yi silahla yaralamak suçundan 3 yıl 4 ay hapis, ruhsatsız silah suçundan 1 yıl 3 ay hapis ve M.Ç.’yi yaralamak suçundan ise bin 500 lira adli para cezasına çarptırdı. Ancak silahtan verilen hapis cezası ile M.Ç.’yi yaralamaktan verilen bin 500 lira adli para cezasının ’hükmün açıklanmasının geri bırakılması’na karar verilerek, 5 yıl süreyle başka bir suç işlememek kaydı ile ertelendi. Tutuklu bulunan B.A.’nın tahliyesine karar verildi.