Samsun’da 3 genç otomobilde ile seyir ederken karşılaştıkları tanımadıkları 2 kişiyi korkutmak için tabancayla havaya ateş açınca polisle kovalama sonucu yakalandılar.
Olay, İlkadım ilçesi Kale Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, C.A.(24), K.Ö.(24) ve M.K.(21) adlı gençler 53 plakalı otomobil ile gezerlerken karşılaştıkları tanımadıkları 2 yayayı korkutmak için tabancayla havaya ateş açtılar. Olay ve aracın plakası polise haber verildi. Samsun polisi kaçan aracı kovalamaya başladı. Saatler süren kovalama sonucu söz konusu otomobil, Ulugazi Mahallesi Orhan Gencebay Caddesi üzerine ele geçti. Araçta bulunan C.A., gözaltına alındı. C.A.’nın ifadesi doğrultusunda olay sırasında otomobilde bulunan K.Ö. ve M.T. de Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Polis, Atakum ve Canik ilçesinde bulunan 3 adreste yaptığı aramada 1 adet 9 mm çaplı ruhsatsız tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca ve 2 adet av tüfeği ele geçirdi. İfadesi alınan 3 genç, "silahla yaralamaya teşebbüs, genel güvenliği tehlikeye düşürmek ve 6136 sayılı Kanun’a muhalefet" suçlarından bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.