Samsun’da trafik ekipleri 7 ayrı noktada yaptıkları alkol uygulamasında 31 sürücüye alkol ve uyuşturucu madde kullanmak suçundan para cezası yazarken, ehliyetlerine de el koydu.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 21.00-00.00 ve 02.00-04.00 saatleri arasında Atakum, Canik ve İlkadım ilçelerindeki 7 ayrı noktada kapsamlı olarak sürücüler üzerinde alkol uygulaması yaptı. Trafikten Sorumlu Samsun Emniyet Müdür Yardımcısı Ogün Şahin ile Trafik Denetleme Şube Müdürü Ümit Duymuş’un da katıldığı uygulamada alkollü araç kullanan sürücülere göz açtırılmadı. Bazı araç sürücüleri alkol uygulama noktasına yaklaşınca kaçmak istediler ancak alınan tedbirden dolayı başarılı olamadan yakayı ele verdiler.
Yapılan denetimlerde 30 sürücüye alkollü araç kullanmak, 1 sürücüye uyuşturucu madde kullanmak suçlarından çeşitli miktarda para cezası yazılırken, ehliyetlerine ise farklı sürelerle konulup ifadeleri alınmak üzere polis merkezlerine götürüldüler. Ayrıca yapılan denetimlerde 7 sürücüye ehliyetsiz araç kullanmak ve 40 sürücüye ise trafik kurallarını ihlal etmek suçlarından çeşitli miktarlarda para cezası yazıldı.