Samsun’da otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazayı soruşturan polis, gasp olayını ortaya çıkardı.
Kaza, İlkadım ilçesi Çatalarmut Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 16 yaşındaki O.B. idaresindeki motosiklet, C.C.’nin(36) kullandığı otomobile çarptı. O.B., motosikleti bırakıp kaza yerinden kaçtı. Kazada yaralanan O.B., gittiği hastanede düştüğünü söyledi. Otomobilde hasar meydana geldi ve sürücü de motosiklete el koydu. Motosikletin sahibi Y.U., motosikletinin çalındığına dair polise başvurdu. Otomobilin sürücüsü motosikletin plakasından yola çıkarak ruhsat sahibi Y.U.’ya ulaştı. İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Bürosu ekipleri yaptıkları araştırma sonucu motosikletle kazayı O.B.’nin gerçekleştirdiğini tespit etti. Polis tarafından yakalanan O.B., söz konusu motosikleti kendisine zaman zaman A.D.’nin (22) kiraladığını, olay günü A.D. ile Kadıköy Mahallesi Esentepe Parkı’nda karşılaştığını ve kendisinin 20 lira parasını ve kimliğini zorla alarak gasp ettiğini, motosikleti çalmadığını, bira alması için kendisini verdiğini ve sonrasında kaza yaptığını ileri sürdü.
Polis gasp iddiasıyla ilgili A.D.’yi gözaltına aldı. A.D., para ve kimlik gasp etmediğini, motosikleti de kendisinin vermediğini iddia ederek suçlamaları kabul etmedi. O.B., ’motosiklet hırsızlığı’ suçundan Samsun Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ’gasp’ suçundan ifadesi alınan A.D. ise savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakıldı.