Samsun’da 2 genç, tüfekle bir kişinin yaralanması ve aynı kişinin iş yerine silahlı saldırı düzenlenmesi olayına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı.
Olay, İlkadım ilçesinde 4 gün önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yaşardoğu Mahallesi’nde ikamet eden V.E., telefonla aranarak evinin önüne çıkması istendi. Telefonla evinden dışarı çağrılan V.E.(38), iki kişi tarafından av tüfeği ve tabancayla açılan ateş sonucu silahlı saldırıya uğradı. V.E., tüfekten çıkan saçmaların isabet etmesi sonucu sağ elinin 3 yerinden yaralandı.
Bu olayın ardından V.A.’nin İlyasköy Mahallesi’ndeki kasap dükkanına tüfekle ateş açıldı ve madde hasar meydana geldi. Silahlı saldırganlar kaçtı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri olayla ilgili E.Y.’yi 1 adet av tüfeğiyle gözaltına aldı. E.Y. silahlı saldırıyı kendisinin gerçekleştirdiğini iddia etti. 17 yaşındaki V.K. de tabancayla birlikte polise teslim olup silahlı saldırı olayına kendisinin de karıştığını ileri sürdü. Ancak, Cinayet Bürosu ekipleri, her iki şahsın da suçu üstlendiklerini tespit etti. Yapılan araştırmada her iki silahlı saldırıyı gerçekleştirdikleri iddia edilen K.Y. (24) ve Ü.E.(26) yakalanarak gözaltına alındı. K.Y. ve Ü.E. haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. E.Y. ve V.K. suç üstlenme suçundan haklarında soruşturma başlatılıp ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakıldı.
Cinayet Bürosu’nda ifadeleri alınan K.Y. ve Ü.E., bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.