Samsun’da bir kişiden 15 bin lira rüşvet aldığı iddiasıyla polis tarafından parkta suçüstü yakalanan ve hakkında dava açılan vergi müfettişi, "ikna suretiyle irtikap" suçundan 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Anıt Park’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, inşaat sektöründe faaliyet gösteren E.B. adlı kişi, vergi müfettişi olan 42 yaşındaki E.E.’nin kendisinden 15 bin lira rüşvet istediğini iddia ederek Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu. Savcılığın talimatı doğrultusunda Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Şube Büro Amirliği ekipleri, önceden seri numaraları alınmış olan 15 bin lirayı buluştuğu parkta E.B.’den teslim alan E.E.’yi suçüstü yakaladı.
Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan E.E., Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılama aşamasında tahliye edildi. Bugün görülen davada tutuksuz olarak yargılanan E.E. hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "17 yıllık memuriyet hayatım var. Tek amacım tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak. Boğazımdan 1 lira haram lokma geçmemesi için muhasebesini yaparım. 5.5 aydır görevden uzağım. Maddi ve manevi zordayım. Uğradığım komplo yüzünden eşim psikolojik ilaçlar kullanmaya başladı. Çocuğum da aynı durumdadır. Vergi kayıp kaçağı olan insanlar bu tür komplolar kurabiliyorlar. Suçsuzum beraatımı istiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti vergi müfettişi E.E.’yi "ikna suretiyle irtikap" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.