Atakumlu yardımseverlerin Atakum Belediyesi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için bağışladığı kıyafetlerin aylık 200 bin TL karşılığında satıldığı iddia edildi.

ATAKUMLULARIN HAYIRLARI SATILIYOR

Atakum Belediyesi Şubat Ayı toplantısında Atakum Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Acat, Başkan Deveci’ye soru önergesi verdi. Atakumlu hayırseverlerin Hayır Çarşısına her ay yüz binlerce kıyafet bağışladığını ifade eden Acat, bu kıyafetlerin parça başı 2 TL’ye satıldığını ve her ay yaklaşık 200 bin TL gelir elde edildiğini iddia etti.

BAŞKAN DEVECİ CEVAP VEREMEDİ

Önceki dönemde her ay en az 2 kez, Atakum İlçesindeki farklı mahallelerde hayır çarşısı mağazaları açılarak kıyafetlerin ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını hatırlatan Bağımsız Meclis Üyesi Abdurrahman Acat, Atakumluların hayırlarının satılıp satılmadığını sordu. Deveci ise bu soruya herhangi bir cevap veremezken, konuyla ilgili yazılı cevap vereceğini ifade etti.

Abdurrahman Acat’ın Meclis Başkanlığına sunduğu soru önergesi:

Atakum Belediyesi Meclis Başkanlığına;

Yaklaşık 5 aydır, ilçemizdeki hayır çarşısı giysi toplama kutularının üzerinde, Okulumu İstiyorum Derneği logoları mevcuttur. Bu dernek hangi amaçla çalışır, başkanı ve yöneticileri kimlerdir? Bu dernek, Atakumlu vatandaşlarımızın, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için verdikleri giysileri hangi yetki ile toplamaktadır? Atakum Belediyesinin bu dernek ile bir anlaşması var mıdır? Bu dernekle işbirliği yapmak için, Atakum Belediye Meclisinden yetki alınmış mıdır?

Atakum’da yaşayan vatandaşlar, her ay yüz binlerce parça giysiyi Atakum Belediyesinin hayır çarşısına teslim etmektedir. İhtiyaç sahiplerine ulaşması gereken bu giysiler, neden Okulumu İstiyorum Derneğine gidiyor? Bu kıyafetler ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere toplanmıyor mu? Burada bir kazanç söz konusu ise, Atakum halkının bu durumdaki kazancı nedir?

Kamuoyunda konuşuluğu gibi, her ay yüz binlerce parça giysilerin tanesinin 2 TL’den satıldığı, söz konusu derneğin bu satışlardan aylık yaklaşık 200 bin TL gelir elde ettiği iddiaları söz konusudur. Bu iddialar doğru mudur? Doğru değilse, bu durumun doğrusu nedir?

Geçtiğimiz dönemde her ay 2 kez, Atakum İlçesindeki farklı mahallelerde hayır çarşısı mağazaları açılmaktaydı. Bir seneye yakın süredir, yardım mağazaları açılmamasının sebebi, hayırseverlerden toplanan giysilerin ihtiyaç sahiplerine değil, derneğe verilmesi midir?

İnsani ve vicdani sebeplerden dolayı rahatsız olduğum bu konuyla alakalı olarak, bu soru önergemin 15 gün içerisinde cevaplanmasını, aksi takdirde konuyu yargıya taşıyacağımın bilinmesini saygılarımla arz ederim.

Abdurrahman Acat

Atakum Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi