Atakum Belediye Meclis toplantısında gündeme gelen EDS kurulması teklifine meclis üyeleri de bir anlam veremedi.
Çünkü 14 metrenin üstündeki yollar Samsun büyükşehir Belediyesi yetkisinde olduğu için Başkan Deveci’nin EDS’yi hangi güzergaha kuracağı konusu netlik kazanamadı.
Atakum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan teklifte Atakum'da trafiğin yoğun olduğu caddelere EDS kurulması, bununla ilgili görüşmeler yapması için Başkan Cemil Deveci'ye yetki verilmesi istendi.
Başkan Deveci, Komisyona sevk edilen teklifte Atakum'a da henüz belirlenmeyen caddelere EDS kurulursa yap işlet devret sistemi ve Hasılat Gelir Paylaşımı Modeliyle, hız tespit ve kırmızı ışık ihlallerinde bulunan arabalara yazılan cezalardan pay almayı düşünüyor.
Tek dertleri vatandaşı duduklemek
Şimdi yok'da ceza Yazılamıyor mu. Eds olunca at nalı kadar uyarıcı levha oluyor.gördüğumuz her yerde öyle.
Bu arada eds olmadan bile Türkiyede en çok radar cezası Samsunda yazılıyor.
Biri dini birileri Atatürk seviciliği yapıp koltuk sahibi oluyor, sonrada milleti unutuyorlar.
Secimde verecegiz yetkiyi
Siz saltanat sürün sen seçimde göreceksin o zaman yetki vericez biz size
Ya baskan sende mi halki cezalandirici ciktin cok yazik
Bıktık ya bıktık.Bafradan Samsuna ancak bir buçuk saatte gidersen ceza yemiyorsun.Bu ceza kesiciler pusuya yatıp vatandaşını tulum çıkaracağına İncesudan samsuna kadar olan dur kalk trafik ışıklarına çözüm bulun artik yer altinamı alırsiniz viyadük yolmu yaparsınız ona çare bulun.Ama masraflı demi işinize gelmiyor para kokusu sizi çıldırtıyor Millet sizin umurunuzda değil Sonuç.Sonuçmu.Bu millete az bile yapıyorsunuz tulum çıkarmaya devam.Bu millet memnunki size oy veriyor.
Bidakinede oy alirsin eds yaptin peki o yol bu trafigi kaldirirmi