Cumhur İttifakı Atakum Belediye Başkanı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, seçim çalışmaları kapsamında Yeni Mahalle'de Kardelen Sitesi sakinleriyle bir araya geldi. Şahin, "Komşularımızdaki heyecan bize güç vermeye devam ediyor. Tüm mahallelerimizde görüyoruz ki 31 Mart'ta Cumhur İttifakına destek tam. Atakum'da unutulmuş kimse bırakmayacağız, sevgiyle birlikte yürüyeceğiz, birlikte başaracağız" dedi.

SİTE SAKİNLERİNDEN SEVGİ GÖSTERİSİ

Başkan Zihni Şahin, Atakumlularla buluşmaya devam ediyor. Başkan Şahin, Yeni Mahalle'deki Kardelen Sitesi sakinlerinin misafiri oldu. Site sakinlerinin sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Zihni Şahin, yaptığı konuşmada Kardelen Sitesi sakinlerine 'Engelliler Hizmet Merkezi', 'Uyumayan Dijital Kütüphane' gibi sosyal ve eğitim projelerini anlattı.

'SİYASİ GÖRÜŞÜ NE OLURSA OLSUN...'

Sözlerine, "Tevazu, samimiyet, gayret ile ilk günkü aşk ile vatandaşımızla bir olmaya, birlikte olmaya, onları dinlemeye devam ediyoruz" diyen Zihni Şahin, "Siyasi görüşü ve hayat tarzı ne olursa olsun bütün hemşerilerimiz belediye yönetiminde söz sahibi olacak, istişare kültürü Atakum’da hakim kılınacaktır. Belediye faaliyetlerinde muhtarlar, STK’lar ve diğer kamu kurumlarıyla koordinasyona, Büyükşehir Belediyesi ve hükümetimizle iş birliğine açık bir yönetim anlayışı benimsenecektir. Yönetimde şeffaflık ve ortak akıldan taviz verilmeyecektir. Hedeflerimizi birlikte yönetim, şeffaflık ve ortak akıl ile başaracağız. Atakum için sevgiyle birlikte yürüyeceğiz" diye konuştu.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ATAKART ve SABAH ÇORBASI

Sosyal Destek Projesi kapsamında 'Atakart'ı uygulamaya koyacaklarını söyleyen Şahin, "Bu kart sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız gücendirilmeden evlerinin acil ihtiyaçlarını karşılama imkanı bulacak. İşe ve okullarına giden insanlarımız için sabah çorbası hizmeti vereceğiz. Atakum’da unutulmuş hiçbir insanımızı bırakmayacağız. Bu bizim aynı zamanda insani ve vicdani görevimizdir. Sosyal belediyecilik anlayışımızı bu çizgimiz belirlemektedir" dedi.

Başkan Zihni Şahin, site sakinlerine yaptığı konuşmada ayrıca şunları söyledi:

MUHTARLARIMIZLA İSTİŞARE KURULU KURACAĞIZ

"Muhtarlarımız şehrimizin en temel hizmet noktasıdır. Mahalle sakinlerimizin ilk uğradıkları yerdir. Biz muhtarlarımızla düzenli olarak toplantılar yapacak bir kurul oluşturacağız. Bu toplantılarda bir ve beraber olarak birlikte hizmet edeceğiz. Bu hizmet anlayışımızın, ortak akılımızın, birlikte yönetim düşüncemizin temel yapısını oluşturacaktır. Muhtarlarımız, STK’larımız ve tüm Atakumlu hemşehrilerimizle birlikte yönetimi hayata geçireceğiz.

ENGELLİLERE 'ÖZEL HİZMET MERKEZİ'

Engelli vatandaşlarımızın Atakum'un cadde ve sokaklarında rahat hareket edebilmeleri için kaldırımların yanı sıra, bina girişleri ve yol tasarımlarını da 'Engelsiz Atakum Projesi' kapsamında yeniden ele alacağız. Ayrıca, 'Sosyal Belediyecilik' anlayışımız kapsamında, hanesinde engelli bireyi bulunan ailelerimizin düğün, nişan, sünnet, cenaze, mevlid ve pazar alışverişleri gibi zaruri durumlarda engelli bireylerini rahatlıkla bırakabilecekleri ve içinde uzman görevlileri bulunan Engelli Hizmet Merkezi'ni kuracağız."

MİLLET BAHÇESİ VE KÜLTÜR SANAT MERKEZİ

Başkan Şahin, hayata geçirecekleri Millet Bahçesi ile insanların daha huzurlu bir şekilde çocuğuyla dolaşabileceği, dinlenebileceği bir ortam oluşturacaklarını ifade etti. Projeleri arasında yer alan Kültür ve Sanat Merkezi ile Türk kültür sanatına hizmet edeceklerini aktaran Şahin, "Her türlü kursun verilebileceği Kültür ve Sanat Merkezi'nde gençlerimize ve halkımıza yönelik faaliyetler yapılacak. Kültür Sanat Merkezi, Atakum'u 'Festivaller Şehri' yapma hedefimize hizmet verecek ve Atakum, hedefleriyle bölgenin çekim merkezi olacaktır" dedi.

UYANIK DİJİTAL KÜTÜPHANE ve BİLGİYE ERİŞİM

Eğitim ve Teknoloji Kampüsü projesi ile rehber öğretmenlere her türlü imkanı sunarak çocukların hayal gücünü geliştirmenin yanı sıra bilim ve teknolojideki gelişmeleri de takip etmelerini sağlayacaklarını belirten Zihni Şahin, ayrıca 7/24 Uyumayan Dijital Kütüphane ile başta gençler olmak üzere her kesimden sanat ve kitap meraklılarına hizmet vereceklerini de açıkladı.