Atakum Belediyesi'nde dün yaşanan bol önergeli meclis toplantısının ardından İYİ Partinin önergesi olan personel kesintilerinin son bulması ve kesinti miktarlarının geri ödenmesi önergesi talebi karşılık buldu.

Atakum Belediyesi işçi ve memurların kesilen paralarını bugün hesaba yatırdı. Ancak Belediye şirketlerinin işçileri kesintilerini alamadı.

Bilindiği gibi Atakum Belediyesi'nin dün yapılan meclis toplantısına Atakum İmar İnşaat Şirketi Müdürü Osman Temiz'in açıklamaları damga vurmuş ve AK Parti, MHP ve İYİ Parti grupları  konu ile ilgili olarak çok sayıda soru önergesi vermişti.

İYİ Parti'nin önergelerinden biri de belediye personelinin maaşlarından yapılan kesintinin doğru ve hukuki olmadığı, kesintinin derhal durdurulması ve kesilen paraların iadesi idi. Atakum Belediyesi'nde bugün önergenin ardından yaşanan gelişme belediyede çalışan memur ve kadrolu işçileri sevindirirken, şirket işçilerini üzdü.

Belediye, memurlar ve kadrolu işçilerden kestiği ücretleri bugün hesaplarına yatırdı. Şirket çalışanlarının alacakları ise başka bahara kaldı.

Öte yandan İYİ Partinin vermiş olduğu Atakum Sanat Kültür Ltd.Şti ve Atakum İmar İnşaat şirketlerinin çalışanlarının tam listesi önergesi ise Başkan Deveci tarafından bir sonraki meclis toplantısına kadar yazılı olarak cevaplanıp grup başkanlıklarına göndereceği belirtildi.