Samsun'da Atakum Belediyesi eski Başkanı İshak Taşçı, Atakum Belediyesi'nde çok sayıda kişinin işten çıkarılması ve CHP'li Başkan Cemil Deveci'nin kendisine yönelik açıklamaları nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Atakum Belediyesi İmar İnşaat Şirketi'nin 45 milyon liralık borcu olduğu iddiasını yalanlayan İshak Taşçı, belediyeden şuan için 50 kişinin atıldığını, işe alımların siyasi hamle olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.

Atakum Belediyesi eski Başkanı İshak Taşçı " Atakum Belediyesi'nde 50’ye yakın işçinin işten çıkartıldığını öğrendim. Çıkartılan işçilerin kimler olduklarını bilmediğim için, ne zaman işe alındıkları hakkında da net bir bilgi sahibi değilim. Ancak son dönemde işe alınmış da olabilirler. Zira Atakum ilçesinde son dönemde açılışını gerçekleştirdiğimiz çok sayıda tesis var. Haliyle bu tesislerde çalışması için de çok sayıda işçi, yine son dönemlerde işe alındı. Gerçekleştirilen işe alımların, bir siyasi hamle olarak değerlendirilmemesi gerekiyor. Açılışı gerçekleşen tesisler, tamamlanan projelerde çalıştırılmak üzere eleman alımı son derece normal bir haktır "dedi.

İMAR İNŞAATIN BORCU 15 MİLYON

Atakum Belediyesi İmar İnşaat Şirketi'nin borcuna değinen İshak Taşçı şunları kaydetti; "Aynı şekilde Atakum İmar İnşaat Şirketi'ne yönelik belirtilen borç miktarı ile ilgili de çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Şirket yönetiminden son aldığım bilgi doğrultusunda, borcun 15 Milyon TL civarında olduğunu öğrendim. Atakum İmar İnşaat Şirketinin, büyük ve kapsamlı tesisleri bünyesinde barındıran, 750 kişiyi istihdam eden bir şirket yapısı olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor."