İlçede “Sıfır Atık" projesinin en büyük aşaması olan "Atık Getirme Merkezi" inşaatı olanca hızıyla sürüyor.

1 milyon TL değerindeki yatırımın tamamını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan hibe olarak Bafra’ya kazandırılmasının ardından başlatılan projenin temel imalatının bitirilmesiyle % 30’luk kısmı tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi’nin Bafra’ya kazandırılmasında Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın yoğun temasları, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve bölge milletvekillerinin katkıları ilçede takdirle karşılanıyor.

Fevzi Çakmak Mahallesi sınırları içerisinde 2000 m² alan üzerinde kurulacak olan ve temel imalatı bitirilen 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi 620 m² kapalı alanıyla bölgenin en büyüğü olma özelliğini taşıyor.

Yoğun bir tempo ile çalışmaları devam eden Atık Getirme Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalarda, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi’ni Bafra’mıza entegre etmek için uzun süredir bir ekip çalışması yürütüyoruz. Böylesi kıymette bir projenin ilçeye kazandırılmasında Çevre, Şehir ve Kültür’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekilimiz Sayın Çiğdem Karaaslan başta olmak üzere diğer milletvekillerimizin çok değerli katkıları var. İlçem adına kendilerine teşekkür ediyorum. Projemizin en büyük aşaması olan "Atık Getirme Merkezi" inşaatının temel imalatı bitirilerek % 30’luk kısmı tamamlandı. Bu kapsamdaki bir proje için gelinen nokta önemli. Söz konusu sistem sayesinde ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın geliştirdiği Sıfır Atık Projesi’ne de ciddi bir katkı sağlamış olunacak. Bafra olarak Sıfır Atık Projesi’nde örnek gösterilen ve öncü olmak istiyoruz. Çalışmalarımız bu hassasiyetle ilerliyor” şeklinde konuştu.

1.Sınıf Atık Getirme Merkezi, ilçenin Fevzi Çakmak Mahallesi sınırları içerisinde 2000 m² lik alanda inşa ediliyor.