Oldukça renkli anların yaşandığı turnuva finaline Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti İlçe Başkan Vekili Muhammet Yüksel, MHP İlçe Başkanı Barbaros Turna, CHP İlçe Başkanı Vahit Perçin, İyi Parti İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, İlçe Spor Müdürü Osman Şenocak, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, TFF Bölge Müdürü İbrahim Güven, Samsun ASKF Başkanı Şener Aydın, TÜFAD Başkan Yardımcısı Çetin Topsakal, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Hüryaşar, Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ferhat Kurt, Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Ceyhan Düzgün, TÜRKAV Bafra Şube Başkanı Sami Keskin ve çok sayıda sporsever katıldı.

Birbirinden çekişmeli maçlara sahne olan turnuvanın finalinde rakibi Alaçam Sporu yenen Dededağ Spor şampiyon oldu.

Yarı Finalde ise Mevlana Spor ve 1453 Fetih Spor karşı karşıya geldi. Karşılaşma sonucu rakibine üstünlük sağlayan Bafra Mevlana Spor üçüncü oldu.

Bafra Belediyesi Spor Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı Futbol Şenliği'nde, yarı final karşılaşması sonrası yapılan penaltı yarışması ise farklı heyecanların yaşanmasına sahne oldu.

Penaltı yarışında ise Bafra İdman Yurdu Spor Kulübü'nden Çağatay Kurt birinci oldu. Penaltı şampiyonu Çağatay Kurt’a ödülü olan bisiklet, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç tarafından verildi.

Turnuvada oynanan final maçı sonrası kupa töreni gerçekleştirildi.

Turnuva Şampiyonu Dededağspor’a Kupasını İlçe Kaymakamı Cevdet Ertürkmen verdi.

İkinci olan Alaçamspor’a Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Üçünü olan Mevlana Spor'a AK Parti İlçe Başkan Vekili Muhammet Yüksel, Dördüncü 1453 Fetih Spor'a MHP İlçe Başkanı Barbaros Turna tarafından madalya ve kupaları takdim edildi.

Turnuvaya katılan 1930 Bafraspor, Genç Bafra, 23 Nisan Futbol Kulübü, Hacınabispor, Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü ve Bafra İdman Yurdu takımlarına da katılımları için kupa verildi.

Turnuvada görev yapan Bölgesel Gözlemci, Bölge Hakemlerine ve Sağlıkçılara da Teşekkür Plaketleri takdim edildi.

16 Ağustos’ta 10 takımın katılımı ile başlayan turnuvada 24 maç yapıldı ve yaklaşık 200 genç sporcu mücadele etti.

Genç Yıldızlar 30 Ağustos Zafer Bayramı Futbol Şenliği kupa töreni sonrası açıklamalarda bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bafra Belediyesi olarak ilçemzideki sportif potansiyelin farkındayız. Etkinliklerimizi bu gerçeğin ışığında hayata geçiriyoruz. Spor Müdürlüğümüz koordinasyonunda gerçekleşen turnuvamızın her günü ayrı heyecana ve coşuya sahne oldu. Bizleri yalnız bırakmayan ve destek veren Türkiye Futbol Federasyonumuza ve Bölge Müdürlüğümüze, katılan tüm kulüp yöneticilerimize, sporcularımıza ve turnuva süresince görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Farklı organizasyonlarla Bafra’mızda spora dair beklentilere cevap vermeye devam edeceğiz” dedi.