Bafra Asri Mezarlık'ta Garnizon Şehitliği'nde saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Personel Üstçavuş Ender Tiryaki’nin günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmanın ardından, Garnizon Şehitliği Büstü'ne çelenk sunuldu.

Kaymakam Cevdet Ertürkmen, şehitlik defterini imzalayarak, "Her biriniz vatan, millet ve istiklal uğruna canlarınızı verdiniz. Bizlere bıraktığınız sorumluluğun farkındayız. Bu toprakların bize yurt olmasını sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm Türk büyüklerini, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" diye yazdı.

İlçe Müftülüğü İmam Hatibi Kadir Yeşilgil’in okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından İlçe Müftüsü Necmettin Kayar duada bulundu.

Protokol üyeleri ve şehit aileleri, şehit kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktı. Şehitlikteki törene Kaymakam Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkan Hamit Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Fatih Özer, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Temur daire amirleri, şehit ve gazi yakınları katıldı.

İlçede ayrıca Bafra Belediyesi ve İlçe Kaymakamlığı’nın ortak organizasyonu ile düzenlenen öğle yemeğinde şehit aileleri ile bir araya gelindi.

Belediye Başkan Vekili Murat Cevahir’in de hazır bulunduğu programda şehit aileleri, sohbet edip hasret giderdi.