Pandemi sürecine rağmen her alanda Bafralıların huzurlu ve mutlu bir ramazan yaşamaları için kolları sıvayan Hamit Kılıç başkanlığındaki Bafra Belediyesi, günlük yaklaşık 1000 kişilik sıcak yemek dağıtımı yapıyor.

Bafra Belediyesi’nin salgın sürecinde bugüne kadar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdığı gıda paketi sayısı ise 3000.

Gıda paketi dağıtımına ramazan ayında devam ediliyor.

Bafra Belediyesi ayrıca Aşevi’nde hazırlanan sıcak yemekleri, karantina sürelerini evlerinde geçiren korona hastalarına da ulaştırmayı sürdürüyor.

Öte yandan geçen yıl başlatılan ve vatandaşların yoğun ilgi ve desteğiyle karşılanan Zimem Defteri uygulaması, bu yıl da Bafra Belediyesi öncülüğünde devam ediyor.

Osmanlı dönemine ait olan ve mahalle bakkallarının veresiye defterlerinde gücü yetmeyen vatandaşların borçlarını silme ve gizlilik esasına dayalı bir gelenek olan Zimem Defteri uygulaması, Bafra’da geçtiğimiz yıl Bafra Belediyesi tarafından başlatılmış, teşvik edilmiş ve desteklenmişti.

Ramazan Ayı’nda gerçekleştirilecek çalışmalar ve uygulamalar hakkında bilgi veren Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, şu ifadeleri kullandı.

AMACIMIZ RAMAZANI HUŞU İÇİNDE YAŞAMAK

Bafra Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu Ramazan da her şeyin en güzeline ve en iyisine layık olan vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğu için olağanüstü bir gayret içerisindeyiz. Hazırlıklarımızı daha önce tamamladık.

GÜNDE 1000 KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ

Aşevi faaliyetlerimizi artırdık. Günde yaklaşık 1000 vatandaşımıza sıcak iftar yemeği ulaştırıyoruz. Maddi durumuna bakmaksızın karantina süreleri devam eden vatandaşlarımıza da bu hizmetimiz devam ediyor.

3000 KİŞİYE GIDA PAKETİ

Pandemi süresince bu güne kadar 3000 gıda paketi desteği sağladık. Birlik, beraberlik ve yardımlaşma ayı olan Ramazanda da bu hizmetimiz artarak devam edecek.

ZİMEM DEFTERİ

Geçtiğimiz Ramazan Ayı’nda başlattığımız çok güzel ve çok anlamlı bir Osmanlı geleneği olan Zimem Defteri uygulamamızı bu yılda sürdüreceğiz. Hayırsever vatandaşlarımızı bu geleneğe sahip çıkmaya teşvik ediyor ve bizler de destekliyoruz. Bafra’mızda her anlamda huşu içinde bir Ramazan Ayı yaşamak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Aynı zamanda bir kurtuluş ayı olan Ramazan’ın dünya genelinde kâbusa dönüşen kovid salgınından da kurtulmamıza vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.