12-15 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Yenikapı Miting Alanı’nda düzenlenen Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenen Samsun Tanıtım Günleri Samsun ve ilçelerini her yönüyle tanıtmak amacının yanında İstanbul ve çevre illerde yaşayan Samsunluları bir araya getirmeyi hedefliyor.


Bafra belediyesi standında; Bafra Pidesi, Kaymaklı Lokum, Nokul, Bafra Dondurması ve Keşkek gibi fark oluşturan lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunulmasının yanında  Zembil ve Bafra pirincinin tanıtımına yönelik etkinlikler yer alıyor.
 
Samsun’u görmek ve zengin kültürünü tanımak isteyen herkesi Yenikapı miting alanındaki büyük buluşmaya davet eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bu büyük buluşmada Bafra olarak yerimizi aldık. Oluşturduğumuz standımızda ilçemizi her yönüyle tanıtmanın yanında İstanbul ve çevresinde yaşayan hemşehrilerimzle kucaklaşma fırsatı yakalayacağız. Samsun Tanıtım Günleri'nin 1. gününde, bizleri yalnız bırakmayan, tüm misafirlerimize ve böylesi bir organizasyonun vücut bulmasına katkı sağlayan SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” dedi.