Atıcılık da, Havalı ve Ateşli Silahlar da elde ettiğimiz tarihî başarılardan sonra, atıcılık branşının bir diğer dalı olan Trap_Skeet de de elde edilen bu büyük başarı ilçede sevinçle karşılandı.

Türkiye Avcılık ve Atıcılık faaliyetleri programın da yer alan Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Kupası Trap_Skeet yarışması 28-30 Mayıs 2021 tarihleri arasında Mersin'in Erdemli Poligonunda yapıldı.

Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor kulübünün lisanslı Veteran sporcusu Ayhan Kalkan büyük bir başarıya imza attı.

Veteran branşında mücadele eden Ayhan Kalkan en iyi 6 sporcu arasına girerek final atma şansını elde etti. Final atışları sonucunda müsabakayı bir plak farkla 4. sırada tamamlayarak tüm kesimlerin gurur kaynağı oldu.

Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor kulübü sporcularının elde ettikleri başarılarla gururlanmaya devam ettiklerini belirten Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi seçkin sporcuları arasında girmeye hak kazanan sporcumuz Bilge Alev’den sonra veteran sporcumuz Ayhan Kalkan’da Bafra’mızın göğsünü kabartı. Başta Ayhan kardeşim olmak üzere emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum. Ayrıca bu yarışmada, Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor kulübümüzün Atıcılık hocası Murat Gürsel'in oğlu Ali Haşim Gürsel’de Gençler kategorisinde finale kalarak Türkiye 2.liğini elde etti. Kendisini ve değerli hocamız Murat Gürsel'i başarılarından dolayı kutluyorum” Dedi.