Koronavirüsü ve mikrobik yayılma ve üremelerinin önüne geçilmesi amacıyla Bafra Belediyesi Temizlik işleri müdürlüğü ekipleri halkın yoğun olarak kullandığı bankamatikler, otobüs terminali, minibüs ve dolmuş durakları, rögarlar, çöp konteynerleri ve çevresinde dezenfektan ilaçları ile temizleme işlemleri sıklaştırıldı.

Ekipler, salgın hastalıklara en rahat zemin hazırlayabilecek ortam olan, ortak kullanım alanlarının temizlik ve dezenfektelerini yapıyor ve vatandaşları Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen kurallara uymaları konusunda uyarıyor.

Yapılan çalışmalarda; bakterilere ve virüslere karşı tam etkili dezenfeksiyon bileşenleri koruyucu ve önleyici olarak kullanılıyor.

Bafra Belediyesi ayrıca belediye hizmet birimlerinde sağlık kriterlerine uygun solüsyonlarla püskürtme yöntemiyle dezenfekte ederek, virüsün bulaşmasını önleyici tedbirler aldı.

Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı öneriler kapsamında hareket ettiklerinin altını çizen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca, koronavirüs krizinde aldığı önlemlerle dünyaya örnek oldu. Sağlık sistemimize ve bilim insanlarımıza güveniyoruz. Bafra’da yaşayan herkes, özellikle de çocuklarımız bizim için çok değerliler. Halk sağlığı için sorumluluk bilinciyle hareket diyoruz. Ortaya çıkan durumun ve ciddiyetinin farkındayız. Salgın hastalıklara karşı önlemlerimizi en üst seviyeye çıkardık. Ancak bu noktada vatandaşlarımıza da büyük sorumluluk düşüyor. Her bir vatandaşımız Sağlık Bakanlığımızın uyarılarını dikkate alarak, günlük hayatında uyguladığı basit önlemlerle salgın hastalıkların önüne geçebilir. Belediye olarak bu konudaki çalışmalarımız devam edecek. Hemşehrilerimize sağlıklı günler diliyorum” dedi.