İlçeye kazandırılmak için gün sayan ve 3236 m² alanda gerçekleşecek projenin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Küçük Pazar Yeri inşaatında %80’lik kısım geride kaldı.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, çevre duvarı ve çatı panelinin tamamlandığı Küçük Pazar inşaatında incelemelerde bulundu.

Başkan Kılıç’a incelemelerinde Belediye Meclis Üyesi Murat Cevahir ve Başkan Yardımcısı Ahmet Tokgöz’de eşlik etti.

Bafralıların ve bölge esnaflarının iklim koşullarından etkilenmeden daha sağlıklı ve modern bir ortamda alışveriş yapacağı kapalı pazar yerine kavuşturmak için yoğun gayret içerisinde olduklarını belirten Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç konuyla ilgili olarak, “Küçük Pazar Yeri projemizin inşaat çalışmalarında çevre duvarı ve çatı panelinin de bitirilmesiyle % 80 gibi büyük bir kısmı tamamlanmış durumda. Kapalı Pazar Yerimiz asıl rolünün yanında; otoparkı, peyzaj alanları ve mimari yapısıyla Bafra’mızın ve bölgenin değerini artıracak bir proje olarak hayata geçiyor. Bu yatırımın ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor tüm çalışmalarımızda olduğu gibi Küçük Pazar Yeri projemizde de bizlerin yanında olan, destekleyen ve hoşgörülerini eksik etmeyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yeni Pazar Yeri projesinde 62 köy tezgâhı, 142 meyve sebze tezgâhı, 13 dükkân bulunuyor.

3236 m² alanda inşa edilen Kapalı Pazar Yeri, 105 m² şadırvana, 2700 m² otoparka sahip olup; cami ve pazaryerini bütünleştiren bir kentsel tasarım olarak hayata geçirilecek.

Proje Hasan Aslan Caddesi ve Lise Caddesi’ndeki giriş çıkışlar; mevcut düzendeki trafik sıkışıklığına çözüm üretecek şekilde düzenlenmiş ve otoparkla desteklenmiş durumda olacak.