Kızılırmak sedde kıyısı boyunca 4 parselden oluşan yaklaşık 315.000 m² alan üzerine yapılacak Millet Bahçesi Proje, Sosyal donatılar, alt yapı ve çevre düzenlemesiyle Karadeniz Bölgesi’nin en büyüğü olma özelliğine sahip olacak.

Proje çalışması tamamlanarak ihale aşamasına gelen Bafra Millet Bahçesi Projesi ile ilgili olarak düşüncelerini dile getiren Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç şunları söyledi.

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan, daha çok yeşil anlayışı doğrultusunda üzerinde hassasiyetle durduğumuz ve oldukça önemsediğimiz Millet Bahçesi projemizin ihaleye çıkacak olmasının mutluluğunu yaşıyoruz.

Verdiğimiz çabanın, emeğin karşılığını almak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Ayrıca böylesi niteliğe sahip bir projeyi şehrimize kazandırmanın heyecanını içerisindeyiz.

24 Haziran 2020 tarihinde yapılan başvurumuzun 27 Temmuz 2020’de onaylanması, hızlı bir şekilde projelendirilmesi ve ihale aşamasına gelinmesi Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlıklarımızın Bafra’ya verdikleri değerin bir göstergesidir.

Projemizde bizlere desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ ya, süreci baştan sona büyük bir özveri ile takip eden Ak Parti Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Çiğdem Karaaslan’a, Samsun Milletvekillerimiz Sayın Orhan Kırcalı’ya, Sayın Ahmet Demircan’a, Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’a, Sayın Fuat Köktaş’a, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir’e, İl ve İlçe yönetimlerimize ve kadirşinas halkımıza teşekkür ederim.

Bafra Belediyesi olarak projede üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye devam edeceğiz. Amacımız Bafra’ya kalıcı eserler bırakmaya öncülük ve eşlik etmektir. Projemizin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim başlayan bu projemizin de başarılı bir şekilde sonuçlanmasını nasip etsin.