Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın girişimleriyle ve Belediye Meclisi’nin Şubat 2022 tarihli toplantısında alınan kararla bölgenin trafik yoğunluğunun azaltılması ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla Tabakhane Mahallesi 156 ada 49 parsel numaralı taşınmazın yola isabet eden 357,33 metrekarelik kısmı kamulaştırılarak bağlantı yolu açıldı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, Tabakhane Mahallesi Çakır Mahmut Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi’ni birbirine bağlayacak olan bağlantı yolu trafiğe açıldı.

Uzun süredir çözümü beklenen sorunun ortadan kalkması, özellikle mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Şehir içi ulaşıma nefes aldıracak projeleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu yıl Şubat ayında Belediye Meclisimizden yetki alarak, Tabakhane Mahallesi Çakır Mahmut Caddesini Cumhuriyet Caddesi’ne bağlayacak olan söz konusu alanı Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz açtılar. Geçen yıl Ocak ayında da Altınyaprak ve Emirefendi Mahallelerini birbirine bağlayan noktada kamulaştırma yaparak yol sorununu çözüme kavuşturmuştuk. Bafra Belediyesi olarak ilçemizdeki problemleri meclisimizden aldığımız yetki ile ve Hukuk çerçevesinde çözüme ulaştırmaya devam edeceğiz.” dedi.