Türkiye Hava Sporları Federasyonu’nun Türkiye ilk Yelkenkanat Hedef Şampiyonası Milli Takım Seçimi Kapıkayafest’ te yapılacak.

30-31 Temmuz günleri yapılacak yarışmaya 10 sporcu katılıyor.

Altınkaya Anadolu Spor Kulübü Başkanı Necati Alver ve sporcusu Mustafa Yanıklar, “Yelkenkanat sporuna verilen destek nedeniyle Belediye Başkanı Hamit Kılıç’a teşekkür ederek, “Hedef Şampiyonasının Türkiye’de ilk kez Bafra’da yapılacak olması bizler için de kıymetli. Kapıkaya Yamaç paraşütünde olduğu gibi Yelkenkanat sporunda da uçuş için harika bir alan. Uçuş faaliyetleri için çok uygun. Şampiyonaya Bafralı sporcuların dışında İl dışından gelen sporcular da katılacak. Yelkenkanat Hedef Şampiyonası Milli Takım’ın üçayaklı seçimlerinden ilkinin Bafra’da gerçekleşecek olması çok önemli” dediler

Kapıkayafest’te yine bir ilki yaşayacak olmanın heyecanını taşıdıklarını belirten Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Türkiye Hava Sporları Federasyonu’nun koordinasyonunda gerçekleşen Yelkenkanat Hedef Şampiyonası Milli Takım Seçimlerinin Türkiye’de ilk defa Kapıkayafest’ te yapılacak olması bizler için gurur vesilesi. İlkleri yaşamayı alışkanlık haline getirdiğimiz Kapıkayafest’te Yelkenkanat Hedef Şampiyonası Milli Takım Seçimlerinin yapılacak olmasını önemsiyor ve destekliyoruz” dedi.

Şampiyonada Kapıkaya uçuş alanında oluşturulan rampadan kalkan sporcular, hedef alanında belirlenen hedefe iniş yapacaklar. Merkeze en yakın inişi gerçekleştirenler en yüksek puanı alacak. Diğer sporcular mesafelerine göre puanlanacak.