Daha önce Kaçkar Dağı’nda zirve yaparak Türk Bayrağını dalgalandıran Bafra’nın belgeli tek kadın dağcı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Büşra Bilgin, ilçe adına yeni bir ilke imza attı.

Yapılacak olan uluslararası festivale katılmayı planlayan Büşra Bilgin ve ekip arkadaşları, festival ileri tarihe ertelenince kendi planlamalarını yaparak, kendi imkânlarıyla, toplamda dört günde dört farklı donmuş şelale tırmanışlarını başarı ile gerçekleştirdiler.



Erzurum'un Tortum ve Uzundere ilçelerinde, teknik bilgi ve donanım gerektiren donmuş şelale tırmanışları yaparak dikkatleri bir kez daha üzerine çeken Büşra Bilgin, tırmanış sonrası Bafra Belediyesi flaması açarak ilçeye selam gönderdi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra adına bir ilke imza atarak tırmanışını gerçekleştiren Büşra Bilgin ile görüşerek kendisini tebrik etti.

Bu tırmanışlara Samsun bölgesinden katılan tek sporcu olduğunu ifade eden ve öğretmen Büşra Bilgin, “Daha önce olduğu gibi bu tırmanışımızda da benden desteğini esirgemeyen Bafra Belediyemize Başkanımız Sayın Hamit Kılıç nezdinde şükranlarımı sunuyorum. İlçemizin lisanslı tek bayan dağcısı olmam bana farklı bir sorumluluk yüklüyor. Belediyemiz Spor İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda her organizasyon öncesi bizlerin yanında olması oldukça mutluluk verici. Dağcılık sporunda Bafra’mızın ve belediyemizin ismini elimden geldiğince duyurmaya devam edeceğim” dedi.

Bafra’nın ismin duyuracak her türlü bireysel ve takım sportif aktiviteleri desteklemeye devam edeceklerini belirten Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Spor İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde Büşra Bilgin kardeşimizde olduğu gibi fark oluşturan sporcularımızın yanında olma gayretindeyiz. Aynı zamanda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Büşra Bilgin, Bafra adına bir ilke imza atarak İlçemizi gururlandırdı ve tırmanış sonrası açtığı belediyemizin flaması ile bizleri mutlu etti. Şelale tırmanışlarından önce Palandöken'de bulunan yapay buz tırmanış duvarı olan Icepark'ta dört gün antrenman tırmanışı yaparak İlçemizi orada da temsil etti. Bafra'da daha önce donmuş şelale tırmanışı yapan sporcumuz olmamakla beraber bunu ilk yapan Büşra Bilgin kardeşimizi bir kez daha kutluyorum” şeklinde konuştu.

Bafra’nın belgeli tek kadın dağcısı olan Büşra Bilgin ayrıca bu yıl Samsun bölgesinden donmuş şelale tırmanışı yapan tek sporcusu olarak da kayıtlara geçti.