Törende açılış konuşmasını Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç yaptı. Başkan Kılıç şunları söyledi:

“Bafra’nın önemsediği Otogar Farklı Seviyeli Kavşak Düzenlemesi nedeni ile Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Böyle bir kavşağa sahip olduğumuzdan dolayı çok mutluyuz. Çünkü burada zaman zaman meydana gelen kazalar nedeni ile çok acılar yaşadık. Bafra halkı olarak hep bugünü bekledik. Burada çok titizlikle bir çalışma yapıldı ve neticesinde güzel bir kavşağı şehrimiz kazandı. Bu kavşakla beraber şehir merkezindeki trafik yoğunluğu da kısmen azalmış oluyor. Türkiye’nin her tarafında yapılan Karayolları Ulaşım Ağı çalışmaları için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na, Sayın Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan’a ve bölge milletvekillerimize, buradaki kavşak çalışmasını yakinen takip eden Milletvekilimiz Sayın Orhan Kırcalı’ya ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Daha sonra söz alan Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ise;

“Kızılırmak havzasının bereketli toprakları üzerinde tarımsal üretime ve tarıma dayalı sanayisi ile hızla büyüyen Bafra İlçemizde şehir merkezi ve küçük sanayi sitesi’nin, Samsun- Sinop transit trafiği ile kesiştiği noktada meydana gelen trafik yoğunluğunu rahatlatmak amacıyla mevcut hemzemin kavşağın yerine “Otogar Farklı Seviyeli Kavşağı” inşa edilmiştir.

Karadeniz sahil yolunun yoğun trafik yükü ile yıllık ortalama 18.000’e ulaşan şehir trafiği ile transit trafiğini birbirinden ayırarak yüksek seviyeli bir kavşak inşaa ettik. Hemzemin kavşaktaki trafik kazalarının önüne geçerek bölgede can ve mal güvenliğini sağlayan proje ile dur kalk beklemeleri ortadan kaldırılmış, hızlı ve konforlu ulaşım sağlanmıştır.” dedi.

Daha sonra söz alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise şunları söyledi:

 “Bu gün Ulaştırma Bakanlığımızın Samsun’umuz ve Bafra’mız için çok önemli bir yatırımın açılışındayız. Bu vesile ile sayın bakanımızı ve çalışma arkadaşlarını Samsun’da ağırlamaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Samsun dört ulaşım arterinin düğüm noktasında olan bir il. Ulaştırma Bakanlığımızın hemen hemen her yıl bir yatırımıyla muhatap. Buradaki kavşak kısa sürede projelendirildi, ihale edildi ve çok nitelikli, kaliteli bir kavşağa sahip olduk. Burası hem şehir içi hem de transit trafiği rahatlatan, akıcı hale getiren bir kavşak oldu. Burada geçmişte yaşanan acılarımız var, inşallah bu acılar bir daha tekrarlanmayacak. Bafra’mız için elzem bir yatırımdı, sayın bakanımıza bir kez daha Samsun’umuz ve Bafra’mız adına şükranlarımızı sunuyoruz.”

Törende konuşan Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ise; “Bafra’nın yıllarıdır özlemle beklemiş olduğu kavşağın bugün açılışını gerçekleştiriyoruz, heyecanlıyız ve gururluyuz.” dedi. Konuşmasında kavşağın Bafra’ya hayırlı olması temennilerini ileten Milletvekili Kırcalı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde, altyapıdan ulaşıma sağlıktan eğitime ekonomiden milli savunma ile ilgili tüm alanlarda büyümeye, kalkınmaya, bölgemizde büyük bir güç ve dünyada sözü dinlenen büyük bir ülke olma yolunda hızlı bir şekilde hep birlikte ilerliyoruz. Hepimizin bildiği gibi ve gelişmenin temel unsurlarından bir tanesi de ulaşımdır. Bu çerçeve içerisinde gerek insan gerekse yük taşımacılığını konforlu ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilen ülkeler büyüyecektir ve gelişecektir. Ülkemizin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına her yerini ulaşılabilir kıldık. Vatandaşımızın, hemşerilerimizin ihtiyacı olan ne varsa onları tek tek tespit ederek hizmet üretiyoruz. İşte o tespitlerden bir tanesi de bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu kavşaktır. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, önceki dönem bakanlarımıza, valilerimize, kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, karayolları ekiplerimize bölge müdürlerimize, yüklenici firmaya, bu kavşağın bugün burada Bafra’mıza, hemşerilerimizin hizmetine sunulmasında emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.”

Törende konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaslan ise “Bafra ilçemizin uzun dönemdir beklediği, maalesef çok canlarımızı da kaybettiğimiz ama inşallah bundan sonra bu yatırımla birlikte bu kaderi değiştirdiğimiz çok önemli bir yatırımı Bismillah diyerek açmak için bir aradayız. Bafra, çok yetişen bir ilçemiz. Hakikaten özellikle son dönemde değerli milletvekilimiz Sayın Orhan Kırcalı’nın hem çok değerli belediye başkanımızın yoğun katkıları ile birlikte ilçemizde çok önemli, çok güzel gelişmeler oluyor. Her şeyden önemlisi orta ölçekli sanayi ile birlikte inşallah Türkiye'de örnek olacak çok önemli bir atılımı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yine aynı şekilde şehre değer katacak olan, bölgenin en büyüğü olarak şu anda adlandırabileceğimiz millet bahçesinde ve çevresindeki yeni alanla birlikte hakikaten Bafra’nın değerine değer katılmış olacak. Yine Ağız ve Diş Hastanesi, Hükümet Konağı gibi saymakla bitmeyecek yenilikleri Bafra’mızda hayata geçiriyoruz. Tarımıyla, doğası ile ticareti ile ve insanıyla ön planda olan bu ilçemize bunların daha fazlası yakışır. O yüzden inşallah hayırlı olmasını temenni ettiğimiz bu yeni yatırımla birlikte Bafra ilçemiz, gelişmeye hızla devam edecek.” dedi.

Törende son olarak konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Bafra Otogar Farklı Seviyeli Kavşağı'nın açılışında, AK Parti hükümetlerinin karayolu, havayolu, demiryolu, denizyolu ve haberleşme yatırımlarına büyük önem verdiğini ve alt ve üstyapı çalışmalarına aralıksız devam ettiğini aktardı.

"Bütün yatırımlarımızı büyük ve güçlü Türkiye hedefiyle hayata geçiriyoruz." diyen Bakan Karaismailoğlu, şunları söyledi:

"Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında konumlandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda sadece bugünü değil, geleceği de düşünerek hareket ediyoruz. Ülkemiz, dünyanın üretim üslerinden biri olma yolunda hızla ilerlerken, bizler de Türkiye’nin küresel bir lojistik merkez olması, yabancı yatırımcıların ülkemize daha rahat ve güvenilir bir şekilde yatırım yapabilmesi için gerekli alt ve üstyapı yatırımlarımızı bir bir hayata geçiriyoruz. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bu yatırım ve kalkınma hamlesini ise ülke sathına yaymaya, bütünsel kalkınma hedefimiz doğrultusunda her ilimizin, artan refahtan pay almasına büyük özen gösteriyoruz. Bu motivasyonla AK Parti hükümetleri döneminde yani 2003-2021 yılları arasında ülkemizdeki ulaşım ve haberleşme yatırımları için 1 trilyon 119 milyar liranın üzerinde harcama gerçekleştirdik."

Samsun'da 1993-2003 arasında karayolları adına sadece 701 milyon liralık yatırım yapıldığına işaret eden Bakan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Hükümetlerimiz döneminde bu miktarı 12 kat artırarak, 9 milyar 147 milyon liraya çıkardık. Samsun’da devam eden 10 karayolu yatırımının toplam proje tutarı 9 milyar 147 milyon lirayı aşıyor. Hizmet siyasetini esas alan anlayışımızdan tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da hiçbir zaman ödün vermedik. Aynı kararlılıkla mevcut çalışmalarımızı sürdürürken, şehrimizin gelişimi için yeni yatırımlarımızı planlamaya da devam ediyoruz. Kızılırmak Havzası’nın bereketli topraklarında yer alan Bafra, tarım ve tarıma dayalı sanayisi ile Samsun’un göz bebeğidir. İlçede her geçen gün artan organize sanayi yatırımları ilçenin büyümesine ciddi katkılar sağlıyor. Öte yandan gelişen sanayi ile birlikte artan araç ve yaya trafiği, Samsun-Sinop transit trafiğini daraltıyor. Yoğunluk, Bafra içerisindeki trafiği de bunaltıyordu. Bugün açılışını yapacağımız Bafra Otogar Farklı Seviyeli Kavşağı hem Samsun-Sinop transit geçişini rahatlatacak ve hem de Bafra şehir içi trafiğine nefes aldıracak. Kavşağımız 1 kilometre anayol ve 258 metre alt geçitten oluşuyor. 2x2 şeritli bölünmüş yolumuz bitümlü sıcak kaplama standardında."

Bu kavşak sayesinde Samsun-Sinop hattında günlük ortalama 18 bini aşkın aracın oluşturduğu yoğunluğu azalacağını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, "Hemzemin kavşakta yaşanan trafik kazaların da önüne geçilecek. Proje ile bir yılda, zamandan 6,5 milyon lira, akaryakıttan 300 bin lira olmak üzere, toplamdaki tasarrufumuz 6,8 milyon lira olacak. Küresel ısınma ve iklim krizinin sonuçları malumunuz. Projemizle 104 ton karbon salımından da kurtulmuş oluyoruz. Ülke genelinde tamamladığımız yol, köprü, tünel, viyadüklerin açılışları bize ayrı bir heyecan vermektedir. Yollarımız, akarsular gibidir. Gittikleri yerin üretimini, istihdamını, ticaretini, eğitimini, kültür ve sanatını canlandırırlar. Bu canlılık vatandaşlarımıza iş olarak, aş olarak, güvenli ve aydınlık bir gelecek olarak döner. Biz sizlere, halkımıza yaptığımız hizmeti, Hakk'a hizmet olarak görüyoruz. Milletimize faydalı olmanın ne demek olduğunu, yaşadığınız heyecandan anlıyoruz." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun konuşmasının ardından Bafra Otogar Kavşağı açılışı yapıldı. Açılışın ardından Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bakan Adil Karaismailoğlu’na Çetinkaya Köprüsü'nün fotoğrafının bulunduğu bir tablo hediye etti.

Açılış Törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaslan, Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’nun yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Ersan Aksu, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Av.İbrahim Semiz,Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.