Engelli olmanın bireysel bir sorun değil, sosyal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren ve herkesin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu inanıyoruz.

“Sosyal devlet anlayışı gereği, hükümetimiz; engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak amacıyla birçok alanda önemli faaliyetlere imza atarken, yerelde de bizler; 'Gönül Belediyeciliği' ilkesiyle onlara her alanda erişilebilir bir yaşam sunmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu anlamda, önce insan diyen bir geleneğin mensubu olarak bizler, her konuda engelli vatandaşlarımızın yanında yer almayı kendimize görev addediyoruz.

Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır. Kendi kültürel ve değer yargılarımızın tavsiye ettiği kardeşlik, dayanışma değerleri de bunu öngörmektedir. İnanıyoruz ki, huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yolu, engelli kardeşlerimizi toplumun ayrılmaz birer parçası olarak görmekten geçiyor. Buna örnek olarak tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına kısacası her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele gerçekten takdire şayandır.

Hükümetimizin de engelli kardeşlerimize yönelik gerçekleştirdiği özverili çalışmalardan feyz alarak Bafra’da engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu anlamlı haftada engelli vatandaşlarımıza karşı hassasiyet ve bilincin artmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımızla ailelerini, sevgi ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum.

Bu duygular içerisinde tüm engelli vatandaşlarımızın engelliler haftasını kutluyorum. Tüm engelli kardeşlerime ve ailelerine sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyor, sevgiyle selamlıyorum”

Hamit KILIÇ
Bafra Belediye Başkanı