Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgın hastalık riskine yönelik gerçekleştirilen çalışmalara yönelik rakamlarla bilgilendirmede bulundu.

PANDEMİ (COVİD-19) MÜCADELE EYLEM PLANI RAPORU
Başkan Kılıç,Ülkemizde ilk koronavirüs vakası görüldüğü günden itibaren kurumsal bir yaklaşımla Pandemi Eylem Planı oluşturduk. Bu kapsamda, belediye bünyesi içerisinde Pandemi Mücadele Yönetim Merkezi kurduk.

ÇALIŞMALARA ARA VERMEDEN DEVAM EDİYORUZ

Başkan Kılıç; “Halk sağlığına yönelik çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Hastalığın ülkemizde ilk görüldüğü tarih olan Mart ayı ile itibariyle hızla başlattığı çalışmalar kapsamında, başta kent genelinde temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları olmak üzere, dayanışma, kültür sanat ve bilgilendirmeye yönelik pek çok çalışma gerçekleştirdik.

Başkan Kılıç:Bafra Belediyesinin Mart-Mayıs aylarını kapsayan çalışmaları doğrultusunda şu bilgileri verdi.

DEZENFEKTE ETTİK
Salgın hastalık riskine yönelik genel hijyenin sağlanması amacıyla; Bafra’da cadde ve sokak, çöp konteyneri, ibadethaneler, banka ve ATM, kamu kurum binaları, Aile Sağlığı Merkezi, kuaför, berber , güzellik salonları, Çocuk oyun parkları, spor tesisleri, okullar ve dolmuş  durakları düzenli olarak dezenfekte edildi.

BELEDİYE OLARAK TEDBİRLERİMİZİ ALDIK

Başta Bafra  Belediyesi ana hizmet binamız olmak üzere diğer hizmet noktalarımızın koridorlarına ,Pazaryeri girişlerine,Kalabalığın olduğu alanlara ve umumi tuvaletlere vatandaşlarımızın sağlıklarını ön planda tutarak hijyen için el dezenfektanları yerleştirdik.

Başta sosyal medya hesaplarımız olmak üzere şehrimizin muhtelif noktalarında bulunan billboardlar da halkımızı aydınlatıcı bilgiler içeren görsel materyaller hazırladık”

SAĞLIK EKİPMANI SAĞLADIK
Bu süreçte, 150 bin maske, 1000 lt dezenfektan ve 500 lt kolonya ve hijyen setleri dağıtıldı.

DAYANIŞMAYA EL VERDİK
Sosyal dayanışmanın ve yardımlaşmanın öneminin arttığı bu süreçte; 2420 aileye  erzak yardımı, günlük 914 kişiye 75 günde ise 68.550 kişiye aşevimizden sıcak yemek dağıtıldı. Sokağa çıkma kısıtlamasında 65 yaş üstü  bin 500  kişiye hem telefonla destek verdik. Hemde tüm ihtiyaçlarını evlerine getirmek kaydıyla karşıladık.

KÜLTÜR SANATI VE BAYRAMLARI EVLERE TAŞIDIK
Sosyal izolasyon günlerinde çeşitli kültür-sanat etkinliklerini ve Bayramlarımızı da dijital platformlardan gerçekleştirdik ve etkinlikleri evlere taşıdık. Bu doğrultuda, 23 Nisan’da çocuklarımızın adreslerine Türk bayrağı, Selepet günü ise adreslerine fener ve şeker hediye ettik.

DENETLEDİK VE YALNIZ BIRAKMADIK
Mart-Mayıs aylarında sürekli işyerlerine zabıta denetimi gerçekleştirerek fırsatçılara müsaade etmedik.

CAN DOSTLARIMIZI UNUTMADIK

Kenti birlikte paylaştığımız can dostlarımızı da unutmadık. Onlar için bu süreçte mama desteği sağladık. Salgın hastalık sürecinde vatandaşlarımızın ve can dostlarımız için çalışmaya, hizmet etmeye devam ettik. Vatandaşlarımızında  bu süreçte göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür ediyor, normalleşme sürecinde de maske, fiziksel mesafe ve hijyen kurallarına uymayı sürdürmelerini önemle rica ediyoruz. Birlikte başarmaya devam edeceğiz…”Dedi