Bafra Belediyesi tarafından şehit ve gazi aileleri için Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesisleri’nde iftar yemeği düzenlendi. Yemeğe Kaymakam Cevdet Ertürkmen ve Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı da katıldı.

Başkan Kılıç, şehit ailelerini, gazileri ve gazi ailelerini iftar öncesi karşılayarak tek tek ilgilendi. Yoğun katılımla gerçekleşen iftar yemeği öncesi şehitlerimizin ruhlarına ithafen Kur’an-ı Kerim okundu, dua yapıldı.

Yemek sonrası konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, misafirlerine teşrifleri için teşekkür ederek şunları söyledi: “Mübarek Ramazan ayında sizlerle iftarda buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bugün Havzalı bir şehidimizin cenazesindeydik. Şehitlerimiz vatanı, bayrağı, toprağı için canını feda ediyor: Biz bu iftar sofrasında bir arada rahat bir şekilde oruçlarımızı açabiliyorsak onların sayesinde açıyoruz. Onları ne kadar hayırla yâd etsek az, haklarını ödeyemeyiz. Rabbim tüm şehitlerimizin ve ahirete göç etmiş gazilerimizin derecelerini ali eylesin. Yaşayan gazilerimize de sağlık ve afiyetler versin. Bu ülke için canını seve seve veren herkese minnettarız. Değerli kardeşlerim, hep birlikte bir ramazan ayına daha ulaştık. İnşallah Kadir Gecesi’ne ve Ramazan Bayramına’da sıhhatle ulaşırız. Halk iftarımızla birlikte gerçekleştireceğimiz Kadir Gecesi programımızı, havaların soğuk olması nedeni ile bu yıl inşallah Yeni Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştireceğiz. Ünlü hafızların Kur’an ziyafeti ve Mustafa Demirci’nin Tasavvuf Müziği konseri, sohbetler ve dualarla gerçekleştireceğimiz bu özel programa sizleri ve tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum.”

Daha sonra konuşan Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ise şunları söyledi: “Bu iftar gününde sofralarımızı paylaştık. Bu sofraları katılımlarıyla güzelleştiren sizlerden Allah razı olsun. Bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrula yoğrula vatan olmuştur, onun için mukaddestir. Biz de onu hep birlikte ilelebet koruyacağız. Bugün belediye başkanımız güzel bir iftar organizasyonu gerçekleştirdi. Sizlerle iftarın muhabbetini hep birlikte yaşamak nasip oldu. Belediye başkanımıza ve katılan haziruna çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile de gazi meclisimizin açılışın 102. yılını, meclisimizin ilk başkanı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimiz olan çocuklarımıza hediye etmiş olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kutluyorum. Şehitlerimizi vefat eden gazilerimizi rahmetle yâd ediyor, yaşayan gazilerimize uzun ömürler diliyorum.”

İlçe Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ise konuşmasında şunları söyledi: “Şair diyor ki, Bu vatan kimin. Bu vatan kara toprağın bağrında sıra dağlar gibi duranlarındır. Biz hem yer üstünde dimdik durduk, hem de yer altında sıra dağlar gibi dimdik duruyoruz. Çok değerli mütefekkir, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Destanında Çanakkale Savaşında savaşan askerlerimizi tanımlarken şöyle diyor. Bedrin Arslanları ancak bu kadar şanlı idi. Akif, askerlerimizi Bedir savaşında savaşan sahabi ile denk tutuyor. Sizler bizim şühedamızın emanetlerisiniz. Allah sizlere sağlıklı uzun ömürler versin. Bu programı tertipleyen Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ramazanımız mübarek olsun.”

Protokol üyelerinin konuşmalarından sonra Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Başkanı Saadet Var, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Bafra Şubesi Başkanı Mümine Ersin ve Bafra Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rahmi Şahin düzenlenen iftar yemeğinden dolayı Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’a teşekkür etti.