Başkan Kılıç mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Öğretmenler, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder, Başöğretmen Atatürk, eğitim ve öğretimin ülke kaderinde oynadığı rolü çok iyi değerlendirmiş, ülkemizi muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak anlayış ve gücü öğretmenlerde bulmuştur. “Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Öğretmenler, yen nesil sizlerin eseri olacaktır” diyerek, öğretmenlere verdiği önemi vurgulamıştır.

Üretmeyen, milli duyguları harekete geçiremeyen, aynı zamanda kendi kendini tekrarla yetinen ve bunun içinde sürekli gerileyen bir milletin, bulunduğumuz coğrafyada varlığını sürdürmesi mümkün değildir.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına cevap verebilen, milli ve manevi değerleri benimseyip özümsemiş, demokratik kültürü kavramış insanlar olarak yetiştirmek hepimiz için onurlu bir sorumluluktur. Bununla birlikte, araştıran, düşünen, sorgulayan bir eğitim ortamına ulaşmamız da şarttır.

Bu itibarla umuduz Türk gençliğinde, asli görev ise; “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetiştirecek olan özverili, idealist ve vatansever yapısıyla, diğer dünya uluslarına mensup öğretmenler arasında onurlu bir yere sahip öğretmenlerimizdedir.

Başta görevi başında hain saldırılar sonucunda görevi başında şehit düşen öğretmenlerimiz olmak üzere  ebediyete intikal etmiş Eğitim neferlerimizi saygı ve şükranla anıyor,Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Toplumumuzun en özverili öğelerinden biri olan Öğretmenlerimizin bu mutlu ve anlamlı günleri kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım.”