Yeni bir eğitim ve öğretim yılına başladığımız bu haftada, ülkemizin geleceği olan çocuklarımız, okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın mutluluğu içinde iken, ülkemizin yetiştirdiği branşlarında başarılı birbirinden değerli öğretmenlerimiz de, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirmenin onurunu yaşıyorlar.

Her alanda gelişmenin önem kazandığı günümüzde, eğitime yatırım yapan, bilimsel ilerlemeyi yakalayan, nitelikli insan gücüne sahip ülkelerin medeniyetleri yönlendiren bir konuma gelecekleri mutlaktır.

Türkiye Cumhuriyeti olarak muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak istiyorsak, her şeyden önce millet bilincine sahip, bayrağının kıymetini ve değerini bilen, onun ilelebet göklerde dalgalanmasını sağlama noktasında gereğini yapabilecek, vatan sevgisiyle dolu insanları yetiştirmemiz gerekmektedir.

Çocuklarımızın alacağı iyi eğitim, güçlü ve büyük Türkiye'nin yarınlarına yapılacak en büyük yatırımdır.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’na merhaba diyen tüm öğrencilerimize ve onları geleceğe hazırlayan değerli öğretmenleri ile tüm eğitim camiası ve saygıdeğer velilerimize başarı ve kolaylıklar diliyor, ilköğretim Haftası’nı kutluyorum.

Hamit KILIÇ
Bafra Belediye Başkanı