Aylık 60 bin ton malzeme üretilen tesiste ekipler gece –gündüz iş başında. Hedef ise Samsun’un alt yapısına hizmet etmek.

Derbent Mahallesi'nde kurulumu tamamlanan ve 19 Mayıs, Alaçam, Yakakent ile Bafra ilçelerinin yol temel malzemesini kendi üretecek olan sabit konkasör (taş kırma) tesisinde incelemelerde bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte Derbent Mahallesi'nde kurulumu tamamlanan, 19 Mayıs, Alaçam, Yakakent ve Bafra ilçelerimizin yol temel malzemesini kendi üretecek olan sabit konkasör (taş kırma) tesisimizde incelemelerde bulunduk. Aylık minimum 60 bin ton malzeme üreten tesislerden söz ediyoruz. Bafra’mız ve Samsun’umuz için oldukça önemli bir yatırım. Tesis yol temel malzemesi üretiminde bizlere büyük destek sağlayacak.” Dedi.

Taş kırma tesisinde aylık minimum 60 bin ton malzeme üretildiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Tesisimiz çalışmaya başlayalı bir hafta oldu. Şu an burası bizim alt yapıdaki çok önemli bir yatırımımız. Aylık minimum 60 bin ton malzeme üretiyoruz. Yıla vurduğunuzda yollarımızın altyapısı için yılda yaklaşık 700 bin ton yapıyor. Bu çok önemli bir malzeme. Temel altı dediğimiz bu sathi kaplamanın altına serdiğimiz malzeme. Bu tesisi yeni kurdurduk. Bir tane Bafra’ya bir tane de Çarşamba’ya kurduk. Şu anda Bafra’da tam ekip gece-gündüz çalışıyor. İki tesis bize 5 milyon TL’ye mal oldu. Ama bunların bize kazandırdığı yıllık 30 milyon lira. Geçmişte bu malzemeyi dışarıdan satın alıyorduk, artık burada üretiyoruz” diye konuştu.

19 Mayıs, Bafra, Yakakent ve Alaçam ilçe belediyeleriyle çalıştıklarını ve bütün imkanları birleştirdiklerini söyleyen Başkan Mustafa Demir, buradaki hedeflerini şöyle anlattı:

“Şu an Samsun genelinde 300 makine ile sahadayız. Amacımız 4 yıl içinde tüm Samsun’un alt yapısını bitirmek. Geçen sene 447 kilometre yol yaptık, bu sene 1100 kilometre daha yapacağız. Bunların alt yapısı tam tekmil hazır. Bu sene Bafra’daki programımızı bitiriyoruz. Şöyle bir iki yıl içerisinde Bafra’da alt yapı yol eksiği kalmayacak. İçme suyu ile ilgili de çalışıyoruz, ekiplerimiz iş başında. Yaptığımız tüm işleri belediye olarak imal ediyoruz. İhale etmiyoruz artık. Betonları da biz yapıyoruz. Normalde ihale ettiğimizin yarısından daha düşük bir maliyete. Bir de kaliteyi çok yükselttik. Gece-gündüz iş başındayız. Samsun her şeyin en güzeline layık.”