Bedenen ve ruhen sağlıklı bireylerin, eğitimin artmasına, üretimin güçlenmesine, ülkenin kalkınmasına dolayısıyla toplumsal refahına katkı sunmaktadır. Bu durum ise sağlık hizmetlerinin en iyi şekilde uygulanmasına ve geliştirilmesine bağlıdır. Nitelikli bir yaşam sunmayı ilke edinerek gece gündüz demeden, her yerde ve her koşulda hayatlarını insan sağlığına adamış olan sağlık çalışanlarımız, bu zor görevi yerine getirmekte, bunu yaparken karşılık beklememektedir.

Hekimlerin ve tüm sağlık görevlilerinin memleketin her köşesinde, her türlü koşullar altında insan ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda çalışmaktadırlar.

Sağlık çalışanlarımız özellikle Dünyamızı etkisi altına alan Kovid-19 salgını sürecinde cansiperane bir gayretle kutsal ve onurlu bir görevi yerine getirmektedirler.

Hiç kuşkusuzdur ki; bu alanda sağlık çalışanlarımız, fedakârlıkları ve meslek aşkları sayesinde, yaratılmışların en üstünü olan insanın yaşam kalitesini yükseltmede ve bu yaşam kalitesinin duraksamaya uğradığı hallerde hastalarını sağlığına kavuşturmak adına "kutsal bir mümessil" olarak bu önemli ve zor görevi üstlenmişlerdir.

Bu düşüncelerle yüce mesleklerini icra ederken şehit düşen sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, sağlıklı bir gelecek için çalışan ahirete irtihal etmiş sağlık çalışanlarını şükranla yâd ediyor, her birine Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimize ve insanlığa hizmetleri için tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyor, huzurlu, güvenli ve sağlıklı günler diliyor, Tıp Bayramı'nı kutluyorum.

Hamit KILIÇ
Bafra Belediye Başkanı