Özellikle sokak hayvanlarına karşı hassasiyeti ile dikkat çeken Başkan Kılıç, Ak Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı öncülüğünde 81 ilde başlatılan kampanyaya ilk katılan belediye başkanlarından biri oldu.

İlçenin merkez ve kırsalında çeşitli noktalarda hayvanlar için ekibiyle birlikte yem ve mama bırakan Başkan Kılıç, “Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığımız öncülüğünde 81 İlimizde Onlar Bize Emanet sloganıyla başlatılan kampanyayı gönülden destekliyoruz. Minik dostlarımız beslenme güçlüğü çekmesin diye mama ve yem desteğini unutmuyoruz. Kar yağışı ile birlikte beyaz örtüye kaplanan güzel şehrimizde aynı dünyayı paylaştığımız can dostlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz” dedi.

Yağan kar sonrası kırsalda yol açma çalışmasını sürdüren ekiplerin aynı zamanda soğuk kış şartlarında dışarıda kalan evcil ve yabani hayvanlar için doğaya yem bıraktıklarını ifade eden Başkan Kılıç, “Vatandaşlarımızdan sokaktaki dostlarımız için evlerinin önüne bir kap yem ve su koymalarını istirham ediyorum. Can dostlarımıza destek olmak hepimizin ortak sorumluluğu. Onları sevgimizle koruyalım, vicdanımızla saralım, merhametimizle yaşatalım.” dedi

Farklı yerlerdeki sokak hayvanlarını elleriyle besleyen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın Cumhuriyet Meydanı'nı mesken eyleyen güvercinlere yem vermesine vatandaşlar da eşlik etti.