Hamit Kılıç Başkanlığındaki Bafra Belediyesi adeta ilçedeki engellileri el üstünde tutuyor.

Bafra Belediyesi, ilçede bulunan engellilerin günlük yaşantılarını kolaylaştıracak, onların sosyal ve kültürel hayatlarına hitap edecek hizmetleri üretme noktasında farklı çalışmalara imza atıyor.

Bünyesinde yer alan Koordinasyon Merkezi vasıtasıyla engellilerle iletişim sürekliliği sağlayan Bafra Belediyesi, engellilerin sağlık noktalarına ulaşım desteğinin yanında, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan kurslarla da onların becerilerinin artırılmasına katkıda bulunuyor.

Bafra Belediyesi belirli periyodlarla dağıtımını gerçekleştirdiği akülü araç ve şehrin muhtelif yerlerine şarj istasyonları kurarak onlara yaşam kolaylığı sağlıyor.

Aşevinden engelli ailelerine de yemek yardımından, hasta yatağı desteğine kadar birçok alanda engellilerin yanında olma gayretindeki Bafra Belediyesi, Başkan Kılıç’ın da katıldığı işaret dili kursu düzenleyerek onları hissetmek noktasında aradaki tüm engelleri aşıyor.

Her platformda engellilerle bir araya gelmekten, onların yüzünde tebessüm oluşturacak çalışmaların içinde bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Medeniyetimizin ayırıcı vasıflarından olan 'kerim devlet' tasavvurunu günümüzün sosyal devlet ilkeleriyle birleştirerek yeniden yorumladık” sözünü hatırlatarak şunları söyledi.

“Şefkat şemsiyesi dışında hiç kimsenin, hiçbir vatandaşımızın kalmaması için özel gayret içinde olan devletimizin bu yolda çizdiği görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimizle engelleri birlikte aşmaya devam edeceğiz.

Engelli vatandaşlarımızın kimseye muhtaç olmadan hayatlarını idame etmelerini sağlamak için projeler üretiyoruz. Bizim buradaki asli görevimiz engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve engellilere dost olmaktır. Biz burada belediyemizin bütün gücüyle destek olup, onların problemlerini ortadan kaldırmak ve onlara yardımcı olmak, hayatlarını kolaylaştırmak yani kısacası hayatın her alanında destek vermek asli vazifemizdir”