Sağlık ve hijyen açısından steril olması gereken yerlerin başında gelen et mamulleri satış alanlarında gerçekleştirilen denetimler kapsamında, ruhsat ve evrak kontrolünün yanı sıra, satışa sunulan et ve et ürünlerinin uygunluğu kontrol edildi.

Vatandaşların sağlığı açısından önem arz eden tüm alanlarda denetimlerini belirli aralıklarla gerçekleştiren Bafra Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 25 işyerini denetlerken, açma ve çalıştırma ruhsatsız 3 adet kasap tespit edildi. Söz konusu iş yerlerine ruhsat almaları için tebligat yapıldı. Denetimlerde mühürsüz ete ise rastlanmadı.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Zabıta ekiplerimiz ilçemizdeki fırınların ardından, kasaplarımızda da denetimler gerçekleştirdi. Denetimler süresince ekiplerimize yardımcı olan iş yeri sahiplerimize teşekkür ediyorum. Halkımızın sağlığını düşünmek Belediye olarak bizlerin en başta gelen görevlerimiz arasında bulunmaktadır. Bundan sonraki denetimlerimizi de düzenli olarak devam ettireceğiz” Dedi.