Karadeniz Bölgesi’nin en büyük içme suyu yatırımlarından Değirmen Çayı Deresi üzerine inşa edilen Hacıoğlu Arıtma Tesisi, düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Başkanvekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter İlhan Bayram, SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, MHP Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna ve meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Bölgenin su sorunlarını çözmek için Hacıoğlu Arıtma Tesisi’ ni 6 milyon TL’ye mal eden SASKİ, tüm mahallelerin şebeke hatlarını yeniledi. Yatırım ve çalışmalarla ilgili bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık, “Arıtma tesisimizin ham su kaynağı, inşa ettiğimiz Hacıoğlu Arıtma Tesisi regülatörüdür. Regülatörle içme suyu arıtma arasındaki isale hattının uzunluğu 19 kilometredir. 315 mm çapındaki polietilen boru ile regülatörden alınan su arıtma tesisine getirilmekte, burada dünya standartlarında arıtılan su ise yaklaşık 220 km uzunluğundaki değişik hacimlerdeki 19 adet depo, 2 adet terfi merkezi, bağlantı ve abone hatlarıyla birlikte 5 bin 996 haneye dağıtılacak. Şuan 17 kırsal mahallemizin istifadesine sunduk. Musluklardan saniyede 40 litre su akacak. Tesisimizin hizmet sahasını genişleterek 2 bin 531 kişinin yaşadığı 9 köye de hızlı bir şekilde arıtılmış içme suyunu ulaştırmış olacağız” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç açılış merasimindeki konuşmasında, “Bu gün burada oldukça güzel ve anlamlı bir merasimle bir aradayız. Büyükşehir Belediyemiz ve bizler her türlü mevsimsel zorluklara rağmen çalışmalarımıza devam ediyoruz. Söz konusu bölge için bu tesisin ne kadar önemli olduğunun hepimiz farkındayız.24’ü Bafra, 2’sinin ise Alaçam ilçemize bağlı olan 26 mahallemizin arıtılmış su ihtiyacını karşılayacak olan tesisimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bütün gayretimiz Bafra’mızın hem su hem de yol sorunun tamamen ortadan kalması yönündedir. Hacıoğlu İçme Suyu Arıtma Tesisimizin başlangıcından bu güne kadar emeği geçen herkese kalbi teşekkürlerimi iletiyorum” Dedi.

Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Geçtiğimiz ay Vezirköprü’yü memba kalitesinde içme suyuna kavuşturmuştuk. Şimdi sıra Bafra’da. Burada 17 mahallemizi en son teknoloji ile arıtılan memba kalitesinde suyu hemşerilerimize ulaştırdık. İki ay içinde de 26 köyün tamamına içme suyu vermiş olacağız. Şehrimizin 272 mahallesi su sıkıntısı yaşıyordu. Yatırımlarımızla bu sayı 160'lara düştü. 2021'in sonunda da su yetersizliği yaşayan mahalle sayımız 68’e inecek. 2022 yılında da tamamını çözerek Türkiye'de ilke imza atacağız. 1 milyon 350 bin insanımızın tüm sıkıntılarına neşter vuruyoruz. Çalışmalarımız devam edecek. Nerde ne varsa halının altına süpürmeden gece gündüz çalışıyoruz. Bugün bu tesis de bunun bir ürünü. Hayırlı uğurlu olsun“ ifadelerini kullandı.

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ise, “Tarımın, toprağın, ziraatin ve suyun ne kadar kıymetli olduğunu bu süreçte daha iyi gördük. Eskiden kar topu yapmayı gözlerdik. Şimdi ise kar yağsın diye gözlüyoruz. Bu açıkça suyun bir damgasının bile ziyan edilmemesi gerektiğini ortaya koyuyor. Bu yatırım da suya ve insana verilen değerin göstergesidir. Hacıoğlu Arıtma Tesisi’ ni ilçemize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve ekibine teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Hayırlı uğurlu olsun” dileklerinde bulundu.