Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıya, Samsun ve Bafra Basınından çok sayıda temsilci katıldı.
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç tanıtım toplantısında yaptığı bilgilendirme konuşmasında şu konulara değindi.
"İlkini 2017 yılında düzenlediğimiz festivalimizin heyecanını bu yıl da yaşatacağız.
Bafra’mızın tarihi değerlerini barındıran Kızılırmak’ın yanı başında Asar Kale ve Paflagonya Kaya Mezarlarının arasındaki eşsiz manzara ile doğaseverleri 27-31 Temmuz 2022 tarihleri arsında 5 gün boyunca misafir edeceğiz.
Bu yıl ki temamız “İklim Değişikliği”
2019 yılında ülkemizde ‘Sıfır Atık’ temalı ilk doğa festivalini hayata geçiren ve bu noktada oldukça önemli ve değerli dönüşümler elde eden belediyemiz, bu yıl da festivalimizi ‘İklim Değişikliği’ teması ile yaşayacak ve yaşatacak.
Alanımız festivale hazır
Geçtiğimiz yıllardan edindiğimiz izlenimler ve gözlemler sonucunda festival alanında yeni düzenlemeler yaptık. Katılımcılarımızı, konuklarımız olarak en iyi şekilde ağırlayabilmek için gereken çalışmalarımızı titizlik ve özenle sürdürdük. Kamp alanındaki eksiklerimizi hızla gidererek festivalimize hazır hale getirdik. 
Bölgemizin sahip olduğu tarihi değerlerin ve doğal güzelliklerin fark edilmesi için festivalimiz bir fırsattır. Kızılırmak nehrinin yanı başında Kapıkaya’nın, eşsiz manzarasıyla bizleri karşılayan belde, eski uygarlıklara ev sahipliği yapmış tarihi değerleri ile ön plana çıkan Asar Kale (M.Ö. 1000), Paflagonya Kaya Mezarları (MÖ. 700) ile Kızılırmak vadisinde dikkat çeken tarihi bir alandır.


Bafra’mız için turizmin gelişmesinde festivalimizi bir öncü olarak görmekteyiz. Bölge ekonomisinin bacasız sanayisi olmayı hedefleyen Kapıkaya Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali’ni her yıl bir adım daha ileriye taşımak bizler için elzemdir.


Diğer festivallerden farkımız
Festivalimizin başka yerlerde yapılan festivallerden farkı, bölgemizin yüksek dağlarının yamaç paraşütüne, yürüyüş rotalarının dağcılığa ve Kızılırmak nehrinin su sporlarına elverişli olmasıdır. Bir de tarihi değerlerin içerisinde kalması başlı başına bir zenginliğimizdir. Bu mirası yaşamak ve yaşatmak belediyemiz için bölge halkına karşı bir borçtur.
Festivalimiz betonlaşmanın her geçen gün arttığı günümüz dünyasında teknolojinin de etkisiyle doğadan uzaklaşan bireyler için bir fırsatta oluşturmuştur.

Beş gün boyunca misafir ettiğimiz katılımcılar çadırlarında kalacaklardır. Su sporlarından dağcılığa ve de yamaç paraşütüne kadar birçok sportif aktivite ile karşılaşacaklar, farklı sporları tanıma ve deneme fırsatı bulabileceklerdir. “Doğayı Yaşat Sporu Yaşa” sloganı hedefimize ulaşmak için bizlere önemli mesajlar vermektedir. Kapıkaya ve Asar Mahallelerimizin sahip olduğu doğal dokuyu koruyarak gelecek kuşaklara aktaracağız. Katılımcılar farklı spor dallarını, katılan profesyonel sporcular ile birlikte hem gözlemleyecek hem de deneyebileceklerdir.
Festivallerimize maddi ve manevi katkı sunan Valiliğimize, Samsun Büyükşehir Belediyemize, Kaymakamlığımıza, iş insanlarımıza, esnaflarımıza, sanatçılarımıza, muhtarlarımıza, basınımıza, STK’larımıza, ayrıca zamanlarını ve imkânlarını hiçbir karşılık beklemeden harcayan gönüllü arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum”