Uzun yıllar Cem Karaca ve Barış Manço ile sahne alan Kurtulan Ekspres grubu kendilerini izlemeye gelenlere unutulmaz bir konser verdi. Hayranlarına unutulmaz bir konser gece yaşatan Kurtalan Ekspres grubu, konser alanını dolduran yüzlerce kişiye sevilen şarkılarını seslendirdi. Kurtalan Ekspres, sahnede yaklaşık 2 saat kadar kaldı. ‘Gülpembe', ‘Kara Sevda', ‘Tamirci Çırağı', ‘Dönence', ‘Islak Islak' gibi ünlü şarkılarını seslendiren grup, kendisini dinlemeye gelenlerden tam not aldı. Konser sırasında rahmetli Barış Manço ve Cem Karaca'nın şarkılarını da seslendiren grup şarkılar sırasında bu iki sanatçıyı sahneden sık sık andı.

Konser sonrası gruba plaket takdim eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç şunları söyledi, “Türkiye’nin ilk ve tek “İklim Değişikliği” teması festivali olduğunu söyledi. Yaptığımız konserlerle çıtayı daha da yükseğe çıkarttıklarını da ifade eden Kılıç, “Yıllar önce Bafra’ya rahmetli Barış Manço ile konser vermeye geldiğinizde bende konser alanındaydım, çok güzel bir akşam yaşamıştık dedi.

Konseri izlemeye gelen misafirlere de teşekkür eden Başkan Kılıç, Kapıkaya Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Yarın yapacağımız etkinliklerle festivalimizin sonuna geleceğiz inşallah gelen misafirlerimize hoşça vakit geçirmelerine vesile olmuşuzdur” ifadelerini kullandı.

Kurtalan Ekspres grubundan önce sahne alan Bafra’nın sevilen Rap grubu “BUF” alanı dolduran yüzlerce kişiye kendi yaptıkları şarkıları seslendirdi. BUF grubu, 2 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden grubun sevilen ismi Furkan Ekbul’u da unutmayarak konser sırasında yaptığı besteleri seslendirdiler.

Konsere, “Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, daire amirleri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş geldi.,