Belediye ekipleri yetkili birimlerle görüşme ve istişareleri gerçekleştirerek alanda başlatılan, doğalgaz, kanalizasyon gibi tüm alt yapı çalışmaları tamamladı.

Belediye ekipleri Tarihi Bedestende gerçekleştirdiği çalışmaları Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç yakından takip ederek yerinde inceliyor.

Eski günlerine kavuşturulması için yoğun çaba gösterilen ve altyapı çalışmaları tamamlanan Bedestende zemin betonu dökülüyor.

Bafra Belediyesi’nin tarihi Bedestende 600 m2 alanda gerçekleştirdiği zemin çalışmasında eski eserlerin restorasyonunda tercih edilen bazalt taşı kullanılacak.

İlçe için büyük öneme sahip Bedesten Çarşısı'nda Bafra Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar, yine doğal dokusuna uygun ışıklandırma ile son bulacak.

Bedesten Çarşısı'nda gerçekleştirilecek çalışmalar ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, "Ekiplerimizin Tarihi Bedestenimizde gece-gündüz demeden sürdürdüğü çalışmaları inceledik. Altyapısı biten Bedestenimizin zemin betonunu döküyoruz. Bazalt Taşı döşeme işlemi ve ışıklandırmanın ardından Bedestenimiz en kısa zamanda daha estetik hale gelecek." dedi.

17. yy. sonlarında inşa edildiği tahmin edilen Bedesten ’de uzun yılların ardından yapılacak çalışma başta bedesten esnafı olmak üzere tüm şehirde takdirle karşılanıyor.