Kapıkaya konser alanında gerçekleştirilen Türk Halk Müziği konserinin koro şefliğini Levent Aydın yaptı. Türk Halk Müziğinin bir birinden güzel eserlerini seslendiren koro ve solistler sırasıyla, aramıza girmiş dağlar denizler, ruhuda sızı, çayelinden öteye, muratgilin damından eserleri seslendirdiler. 1. Bölümün ardından halk müziği konserinde konuşma yapan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç şunları söyledi, “kapıkaya Festivalinin dördüncüsünü yapıyoruz.

Pandemiden dolayı iki sefer yapamadık. Ama burada festival yapmaya karar verdiğimiz zaman arkadaşlarımız arasında konuşurken. Festivalde iki akşamda bir konser düzenlesek mi diye düşünürken aklımıza ilk gelen Bafra Musiki Cemiyeti oldu. 

Festivalimiz uluslararası düzeyde bir festival diyen Kılıç sözlerine şu şekilde devam etti, 5 yabancı ülkeden pilotlarımız var bugün de gösteri yaptılar, yurtiçinden gelen misafirlerimiz var. Kapıkaya Fest çok güzel etkinliklerle devam ediyor. Bafra’mızın tarihini, kültürünü, Turizmini ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. Festivalimizde binin üzerinde çadır dolmak üzere, dışardan uzak bölgelerden gelenler var. İnşallah bu akşamdan sonra yarın ve ertesi gün tekrar konserlerimiz olacak. Biz bu akşam Bafra Musiki Cemiyeti Türk Halk Müziği konseriyle başlamış olduk. Ben bu akşam buraya gelen tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum Hayırlı dinlemeler diliyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Türk Halk Müziği Korosu, Bu dağlar kömürdendir, ay saçı burma, gökte yıldız aymisun, efkar, drama köprü gibi eserlerle devam etti. Konserin sonunda ise Yedim Bafra Nokulu hareketli şarkıyla konser son buldu.