Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 yılı Ocak Ayı 2. Birleşimi dün gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Belediye Meclis Binası’nda, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın meclis başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında 57 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

SAMSUN’DAKİ 3 SEBZE VE MEYVE HALLERİNDE KİRALAR YÜKSELDİ

Meclis toplantısında; daha önce Samsun Merkez Sebze ve Meyve Hali’nden alınan 4 bin, Bafra Sebze ve Meyve Hali’nden alınan 5 bin ve Çarşamba Sebze ve Meyve Hali’nden alınan 5 bin liralık güvence miktarlarında değişiklik kararı alındı. Karara göre; Merkez Sebze ve Meyve Hali’nde işyeri büyüklüğü 120 metrekareye kadar olanlardan 6 bin lira, Bafra Sebze ve Meyve Hali’de işyeri büyüklüğü 121 ve 200 metrekareye kadar olanlardan 9 bin lira, Çarşamba Sebze ve Meyve Hali’nde 201 metrekareden büyük olanlardan 12 bin lira kira alınacak.

İKİZ PAŞA KONAĞI 2 YIL DAHA ATÖLYE OLARAK KULLANILACAK

Meclis toplantısında; Samsun’un İlkadım İlçesi Ulugazi Mahallesi’nde yer alan Samsun Olgunlaşma Enstitüsü’nce atölye olarak kullanılan İkiz Paşa Konağı’nın tahsis süresinin 2 yıl daha uzatılmasını içeren madde karara bağlandı. İlgili madde, oybirliği ile kabul edildi.

ANNELER PARKI OTOPARKI’NI ANAKENT 10 YIL DAHA İŞLETECEK

Meclis toplantısında; işletme hakkı 5 yıl süreli Samsun Anakent İmar İnş. Mad. Tic. ve San. Ltd. Şti.’nde olan ve süresi dolan İlkadım ilçesi Rasathane Mahallesi 100. Yıl Bulvarı üzerinde yer alan Anneler Parkı Otoparkı’nın işletme hakkı süresini 10 yıl daha uzatılmasını öngören madde oybirliği ile kabul edildi.

TEKKEKÖY’ÜN YENİ HASTANESİ İÇİN SOSYAL ALANLAR DÜZENLENECEK

Gazete Gerçek'ten Tolga Birgücü'nün haberine göre meclis toplantısında; Tekkeköy’ün Pınar Mahallesi’nde 60 dönüm arazi üzerine kurulması planlanan yaklaşık 500 yatak kapasiteli İlçe Devlet Hastanesi’ni bölgesinde sosyal alan oluşturmak amaçlı, çevre düzeni imar planı değişikliği ve nazım ve uygulama imar planı değişikliği maddeleri karara bağlandı.

220 MİLYON LİRA’LIK EK KREDİ OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Hafta içi Komisyon Toplantısında çeşitli hizmetler için İller Bankası’ndan 220 Milyon TL'lik ek kredi kullanılması talebine ilişkin 9 madde görüşüldü. İlgili maddeler; oy çokluğu ile kabul edildi.