15 Temmuz darbesinin kilit ismi FETÖ'cü Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu iddiaları üzerine yargı harekete geçti. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Almanya'da olduğu ileri sürülen FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz hakkında iade talepnamesi hazırlandı.

"Akıncı Davası"na bakan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Almanya'da olduğu öne sürülen örgütün "hava kuvvetleri imamı" firari Öksüz'ün Türkiye'ye iadesi için hazırlanan talepnameyi Almanya'ya iletilmek üzere Adalet Bakanlığına gönderdi.

FATİH ARIK İÇİN DE YUNANİSTAN'A YAZILDI...

Ayrıca mahkeme, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası askeri helikopterle Yunanistan'a kaçan aynı davanın sanıklarından Fatih Arık için Yunanistan'a gönderilmek üzere iade talepnamesi hazırladı.

ADALET BAKANI GÜL NE DEMİŞTİ?

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Almanya'dan FETÖ firarisi Adil Öksüz ile ilgili bilgi istediklerini ama bir geri dönüş olmadığını belirtip, ""Bu konuda Almanya'dan bir yanıt gelmedi. Bizler de hem uluslararası hukukun gereği, uluslararası sözleşmelerin gereği olarak Almanya'dan bu konuda gerekli adımları atıp bu husustaki talebin yerine getirilmesini bekliyoruz" demişti.