Toplantıya AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Kadın ve Gençlik Kolları başkan ve yöneticileri, ilçe yöneticileri ve delegeler katıldı. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızın sinevizyon gösteriminin ardından konuşan İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven: 15 Temmuz önemli bir tarihtir diyen Yurduseven, meydanımızın ismi bundan sonra ’15 Temmuz Şehitler meydanı bu tarih çok önemli bir tarihtir, bu tarih Türkiye’nin miladıdır’’ dedi.


 ‘’DEVLET EBEDİYEN LAZIM’’

 Devlet olmasa yaşamamızın hiçbir anlamı olmaz diyen AK Parti Belediye Başkanı Zihni Şahin, devlet olmasa ne dinimiz olur, nede insanlığımızı yaşayabiliriz o bakımdan darbecilere cenab-ı hak fırsat vermediğini ifade etti. 15 Temmuz darbe girişimine değinen Şahin, ‘’Bu girişimin ana temeli Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığına son vermek, 77-78’li yıllarında başlayan Afganistan, sırasıyla Irak ve sonrasında da Suriye gibi bir kardeş kavgasına Türkiye’yi dâhil etmek ve iç savaşa sokmanın çabası içeresindelerdi’’ diye konuştu.

 ALTI YÜZ YIL MEDENİYET DAĞITMIŞ DEDELERİN TARUNLARIYIZ

 BİZ İl Başkanı Muharrem Göksel ise yaptığı konuşmada, ‘’Türk Milleti Dünya’da ilk defa darbeye, darbe yapan bir millet olarak tarihe geçti. Birkaç hafta önce Brezilya’da darbe girişimi oldu, Brezilya halkı Türk bayraklarıyla sokaklara çıktı. Nasıl ki Cumhuriyet’in kuruluşunda, nasıl herkes Türkiye’yi örnek aldıysa istiklal ve özgürlük mücadelesine başladıysa şimdi bu olayda da aynı o zaman da ki gibi Türk milletini örnek alarak darbelere karşı insanlar direnmeye başladı. Bizim davamız bin 400 yıldır devam eden bir medeniyetin devam etme davasıdır diyen Göksel sözlerine şu şekilde son verdi, ‘bu davanın yüz sene önce medeniyeti yok etti. bu davayı bitirdik diye Avrupa sevindi şimdi lozan konuşulmaya başlandı farkındaysanız yüz sene önce biz bu davayı bitirdik bu medeniyeti bitirdik dediler. Biz altı yüz yıl medeniyet dağıtmış dedelerinin torunlarıyız, biz Dünya’ya adalet dağıtmış dedelerinin torunlarıyız. Osmanlının adaleti hala Dünya’da konuşuluyor’’ dedi